Lukas hjælper unge med konfirmationstøjet

0

Sidste år blev Lukas Holme selv konfirmeret, og i dag assisterer han et nyt kuld konfirmander med at udvælge det helt rigtige outfit til den store dag.

”Jeg ville ikke sætte forventningerne for højt, for så risikerer man at blive skuffet. Men hele dagen gik rigtig godt, og jeg blev meget overrasket og glad”.

Sådan lyder det, når Lukas Holme fortæller om sin konfirmation sidste år, der ifølge hovedpersonen selv, til fulde indfriede ønskerne til mærkedagen. Spoler vi frem til i dag, bidrager den 15-årige folkeskoleelev til, at en vigtig ingrediens er på plads, når dette års konfirmanders store dag om kort tid oprinder.

”Jeg var i erhvervspraktik i Monopol sidste år, og nu hjælper jeg til, når der er de her lidt specielle begivenheder”, fortæller Lukas Holme med henvisning til tøjforretningen Mr. Monopols traditionsrige konfirmandaftener, der har været et fast forårsindslag i Roskilde de sidste 16 år.

”Der er meget hyggeligt, og man stresser ikke, fordi vi har meget tid til hver kunde. Det betyder også, at det er nemmere at finde det helt rigtige til den enkelte”, fortsætter han.

Lukas Holmes egen konfirmation i fjord forløb på ganske klassisk manér. Det officielle ritual blev klaret i Roskilde Domkirke, efterfulgt af fest i et beboerhus med cirka 40 indbudte gæster, mens gavebordet blandt andet opfyldte konfirmandens drøm om en tur til New York.

Blandt dagens mange mindeværdige øjeblikke vælger han dog at fremhæve et i den lavpraktiske afdeling. Transporten fra kirke til familiefest blev nemlig en noget uventet oplevelse.

”Jeg havde fået at vide, at jeg skulle køre i en Fiat 500, men da jeg trådte ud af kirken, kom der en gammel Ford Mustang kørende, som min far havde skaffet gennem en af sine venner. Det var en stor overraskelse”, siger han.

Deltag i debatten
Del.