Kun for kongerigets klogeste: Roskilde-uddannelse har landets skrappeste karakterkrav

0

Med en adgangskvotient på svimlende 12,3 topper Marketing Management listen over de videregående uddannelser, der er sværest at komme ind på.

CBS har gennem flere år toppet listen over uddannelser med de skrappeste karakterkrav, men i år er det lykkedes Erhvervsakademi Sjælland i Roskilde at bryde monopolet. Når det nye kuld studerende på Marketing Management om kort tid indtager klasselokalerne på Maglegårdsvej, vil de således alle have et gennemsnit på mindst 12,3 med sig fra gymnasiet. Det får dog ikke skolens øverste chef til at bryde ud i vild jubel.

”For det første glæder det mig, at vi kan tiltrække så dygtige studerende til vores Akademi, for det giver underviserne en masse muligheder og er med til af løfte det faglige niveau. På den anden side betyder karakterkravet også, at der har været en lang række andre velkvalificerede ansøgere, som vi ikke har kunne honorere med en plads”, fortæller akademichef Peter Schwalbe.

Færre studiepladser
Det svimlende karakterkrav skyldes, at Erhvervsakademi Sjælland har valgt at reducere antallet af studiepladser på uddannelsen fra 56 i 2016 til blot 20 i 2017, samtidig med at puljen af ansøgere er vokset.

”Det har været et ønske fra Undervisnings- og Forskningsmisteriet side, at vi fokuserer mere på de danske uddannelser, og i den forbindelse har vi skåret antallet af studiepladser på vores internationale uddannelser ned med cirka 25 procent”, forklarer Peter Schwalbe, der samtidig understreger, at der er mulighed for at søge ind igen allerede til vinter, ligesom der helt aktuelt er ledige pladser på Markedsføringsøkonom – den dansksprogede pendant til Marketing Management.

”Man bør huske på, at det er også muligt at komme ud fra den danske version af Markedsføringsøkonomuddannelsen med en international profil, hvis man vælger at tage et semester i udlandet, hvilket vi i øvrigt hjælper den studerende med at arrangere. På denne uddannelse er der i øvrigt lige nu stadigt ledige pladser”, lyder rådet fra akademichefen.

Fysioterapeut lokker
På en af Roskildes andre uddannelsesinstitutioner kan de også bryste sig af tilbyde en uddannelse, der har stået højt på ansøgernes prioriteringsliste i forbindelse med sommerens optag. Fysioterapeut på Professionshøjskolen Absalon har således næst flest ansøgere pr. studieplads i Danmark, og det glæder rektor Camilla Wang.

”Det viser både noget om uddannelsens kvalitet og ry, og samtidig er det glædeligt, at en uddannelse i Region Sjælland kan tiltrække så mange ansøgere, i de her år hvor der kører en intens diskussion om, hvor vi skal placere vores uddannelser i Danmark”, siger hun.

Deltag i debatten
Del.