Konfirmandmodeshows skal styrke unge modellers selvtillid

0

Kvinden bag weekendens konfirmandmodeshows på RO’s Torv vil på en og samme tid få publikum til at falde bagover og udvikle deltagernes tro på egne evner.

En særdeles festlig weekend står for døren på RO’s Torv, hvor 32 unge i alderen 13-19 år vil stå klar til indtage catwalken og præsentere forårets nyeste trends inden for konfirmationstøj.

Fire modeshows – fordelt over lørdag den 20. og søndag den 21. januar kl. 13 og 15 – skal efter planen løbe af stablen, og der bliver derfor nok at se for den erfarne tovholder, der skal sikre, at alt klapper, når de første toner lyder på shoppingcentrets centrale torv.

”Det er vigtige for mig er, at publikum får en oplevelse og går fra showet med et smil på læben. Det er mit håb, at folk har lyst til at blive hængende de to dage og se begge shows, så de unge mennesker, der skal på scenen for første gang i deres liv, får maksimal opbakning”, fortæller Maria Christina Jarltoft, indehaver og direktør i det københavnske bureauet 1st Production, der står bag de kommende konfirmandmodeshows på RO’s Torv.

”Jeg kigger efter mange ting. At man har fået en god karakter til castingen og klaret sig godt til showene, betyder ikke nødvendigvis, at man vinder”, fortæller Maria Christina Jarltoft, indehaver og direktør i 1st Productions, der i samarbejde med flere af RO’s Torvs butikker stablet weekendens konfirmandmodeshows på benene. Her ses den 39-årige direktør sammen med sin personlige assistent Trine Hall, der er produktionsassistent på alle bureauets konfirmandmodeshows.

Mange om buddet
Forud for de udvalgte 22 piger og 10 drenges første livtag med catwalken er gået en audition, hvor i alt 150 håbefulde unge har været til casting. En udvælgelsesproces, der, ifølge Maria Christina Jarltoft, ikke har været så lige til endda.

”Det er rigtig svært at vælge, fordi jeg gerne ville kunne tage dem alle sammen med og udvikle dem. Men man er nødt til at være hård, for den koreografi, vi skal lave, tager afsæt i den inspiration, de unge selv kommer med”, forklarer hun.

150 unge mødte op til casting på RO’s Torv forrige weekend i håber om at blive blandt modellerne, der i denne uge skal gå konfirmandmodeshows.

Pædagogisk sigte
Og kodeordet er i høj grad udvikling for 39-årige bureaudirektør, der bor i hovedstadsområdet med sin mand og fire børn. For selvom der er tale om et modeshow, hvor de medvirkende er amatørmodeller, har et smukt ansigt eller stilsikre bevægelser ikke i sig selv været nok til at slippe igennem nåleøjet til de 32 pladser.

”Jeg har lavet mange modeshows og er vant til at arbejde med mennesker. Det jeg godt kan lide ved det er, når man kan tage et ungt menneske og hjælpe dem med at booste deres selvtillid. Derfor har jeg også lagt væk på deres evner og lyst til at udvikle sig i forbindelse med castingen. Både for at se, hvad de kan levere, men også for at få dem til at udfordre sig selv”, fortæller hun.

Kort optakt
Hvad RO’s Torvs publikum helt præcist skal stå model til i weekenden er derimod mere uvist. Først på fredag den 19. januar – blot et døgn før det første show – går prøverne i gang. Alligevel lover Maria Christina Jarltoft, at timingen, stylingen og ikke mindst tøjet nok skal sidde lige i skabet, såvel som at der nok skal være nogle overraskelser gemt i ærmet, når hun og skuespilleren Mads Korsgaard i fællesskab vil byde velkommen til første show lørdag kl. 13.

”Der er masser af forskellige talenter blandt vores piger og drenge, og dem skal vi i fællesskab se på, hvordan vi får inkorporeret”, forklarer hun.

Landsdækkende hæder
Når arbejdet er tilvejebragt, og den sidste model har taget sine sidste skridt på catwalken, skal en vinder kåres. Han eller hun har efterfølgende chancen for at løbe med titlen som Årets Konfirmand 2018, blandt unge fra lignende konfirmandmodeshows i Taastrup, Odense og Kolding. Hvis man skal løbe med den landsdækkende hæder, er der dog flere ting, som skal gå op i en højere enhed.

”Jeg kigger efter mange ting. At man har fået en god karakter til castingen og klaret sig godt til showene, betyder ikke nødvendigvis, at man vinder. Man skal også være en god kammerat, der hjælper de andre, for teamwork er vigtigt – både i et modeshow og i det virkelige liv”, siger Maria Christina Jarltoft.

Fakta: Konfirmandmodeshows på RO’s Torv
32 unge modeller præsenterer konfirmandsæsonens trends i samarbejde bureauet 1st Productions og en række af RO’s Torvs butikker.
Tid: Lørdag den 20. og søndag den 21. januar – begge dage kl. 13 og kl. 15.
Sted: Centertorvet på RO’s Torv. Kl. 14 (både lørdag og søndag) giver den kendte Youtuber Albert Dyrlund koncert.

Deltag i debatten
Del.