”Juleaften for vinyl-entusiaster”

0

Lørdagens fejring af Record Store Day bliver igen med lokalt islæt, når VinylFreak slår dørene op til en perlerække af specielle udgivelser, nørderi og livemusik.

Anledningen er Record Store Day, pladebranchens fejring af sig selv og de uafhængige musikforretninger, der også tæller VinylFreak i Roskilde. Præcis kl. 10 slår indehaver Dirch Pedersen dørene op til en dag fyldt med specielle udgivelser, nørderi og masser af besøgende.

”Sidste år stod der 15-20 stykker og ventede, inden vi åbnede. De fik kaffe, og i år har vi udvidet med kage”, afslører vinyl-forhandleren om optakten til 2017-udgaven, der udviklede sig til årets største dag målt på butikkens omsætning.

”Det er juleaften for vinylentusiaster, så der er gang i den”, fortsætter Dirch Pedersen, der samtidig kan oplyse, at VinylFreak i forbindelse med årets udgave af Record Store Day blandt andet byder på livemusik samt lokalt øl fra mikrobryggeriet D’Øl.

Blandt årets RSD-udgivelser, der alle har det til fælles, at de udkommer i stærkt begrænsede oplag, figurerer prominente navne som David Bowie, Led Zeppelin, Madonna og Neil Young, mens listens danske islæt tæller genudgivelser af 1960-bands som Culpeppers Orchard, Ache og Beefeaters. I den mere kuriøse afdeling er det til gengæld ikke vinylen, der er i fokus. AC/DC’s hardrockopus ’Back in Black’ kan således erhverves på et godt gammeldags kassettebånd.

”Den er der et par stykker, der har spurgt efter, så jeg har bestilt den hjem, men ellers er kassettebånd normalt ikke noget, jeg sælger meget af”, fortæller Dirch Pedersen.

Deltag i debatten
Del.