Her fejres Sankt Hans

0

Nationalparken Skjoldungernes land har kortlagt de 17 offentlige bål, der kan opleves Sankt Hans Aften lørdag den 23. juni. Se oversigten nederst i artiklen.

Lørdag den 23. juni står hekse i alle afskygninger igen for skud, når det er tid til at tænde bål og fejre Sankt Hans Aften.

I den anledning har Nationalpark Skjoldungernes Land kortlagt, hvor det er muligt at nyde en aften i bålets skær til tonerne af Midsommervisen. 17 Sankt Hans-bål fordelt over hele kommunen, lyder resultatet af optællingen på, alt i mens arrangørlisten tæller både kommunen og større grundejerforeninger. 

Tørke kan sætte en stopper for bål
Om de mange bål i sidste ende bliver tændt er så spørgsmålet, for i blandt andet Roskilde Kommune og Frederikssund Kommune, er der i skrivende stund afbrændingsforbud på grund af tørken. Det kan få betydning for Sankt Hans bålene, men ikke nødvendigvis for arrangementerne, der ofte afvikles trods mangel på bål.

1. Roskilde Bypark, 2 Gevninge, 3 Kattinge Landsby, 4 Herslev Havn, 5 Lynghøjsøerne, 6 Sagnlandet Lejre, 7 Lejre Stationsby, 8 Særløse, 9 Skov Hastrup, 10 Den gamle grusgrav i Kirke Hvalsø, 11 Lyndby Havn, 12 Gershøj Havn, 13 Sønderby strandeng, 14 Østby Havn, 15 Klinten i Jyllinge, 16 Veddelev Nordstrand, 17 Bag kirken i Himmelev.

Deltag i debatten
Del.