Gymnasium samlede 38.500 kr. ind til hjemløse børn

0

Med et væld af aktiviteter og konkurrencer har Himmelev Gymnasiums elever, lærere og ledelse i fællesskab sikret skolen en fjerdeplads i gymnasiernes interne konkurrence om at yde det største bidrag til Danmarks Indsamling 2018.

Kagesalg, motionsløb, FIFA-turnering og lærere på slap line.

Fantasien fik frit løb på Himmelev Gymnasium i den forgangne uge, hvor skolen for femte år i træk deltog i Danmarks Indsamling, der i år har til formål at sikre børn i verdens fattigste lande tag over hovedet.

38.500 kroner svarende til 49,87 pr. elev, lyder det endelige resultat på, hvilket samtidig sikrer uddannelsesinstitutionen på Herregårdsvej en fjerdeplads i den landsdækkende gymnasie-konkurrence om at yde det største bidrag til 2018-udgaven af den velgørende indsats, der hvert år arrangeres af 12 humanitære organisationer og Danmarks Radio.

Himmelev Gymnasiums elever bidrog blandt andet til det gode formål ved at sælge kage og pølsehorn i frikvartererne.

”Vi er meget stolte over det flotte resultat”, fortæller Louise Ravn, uddannelsesleder på Himmelev Gymnasium.

Lærere på scenen
I bestræbelserne på at støtte indsamlingen har gymnasiets elever blandt andet solgt kage, indsamlet pant og optrådt på Stændertorvet. Derudover har de unge i samarbejde med gymnasiets lærere og ledelse arrangeret en række aktiviteter på skolen, hvor deltagergebyret på 20 kroner pr. næse ligeledes er gået til Danmarks Indsamling 2018. Sidstnævnte sammenhæng budt på bordfodboldturnering, motionsløb, DM i Bezzerwizzer og forskellige drabelige dyster i idrætshallen med deltagelse af kombattanter fra både klasseværelserne og lærerværelset.

Torsdag løb både elever og lærere motionsløb til fordel for Danmarks Indsamling 2018. Hver enkelt deltager havde betalt 20 kroner for at være med, hvilket skæppede godt i det velgørende regnskab.

Som et ekstra krydderi har gymnasiet desuden indført en præmietrappe for at markere opfyldelsen af en række delmål undervejs i indsamlingen. 7.000 kroner medførte eksempelvis en såkaldt ’dad joke battle’ mellem lærerne Lasse Nielsen og Peter Poulsen, mens imponerende 30.000 kroner udløste en februarkold fjord-dukkert til en håndfuld friske Himmelev-undervisere.

”Den her uge er fuldstændig kaotisk, men også helt fantastisk”, fortæller en glad Louise Ravn, der samtidig kan afsløre, at over halvdelen af skolens klasser har deltaget i årets indsamling.

Lasse Nielsen (th) og Peter Poulsen krydsede klinger i disciplinen ’dad joke battle’, da gymnasiet ramte 7.000 kroner.

”Styrker relationerne”
Bag de mange spøjse indslag, aktiviteter og konkurrencer, der med undtagelse af motionsløbet har udspillet sig uden for den normale undervisning, gemmer der sig dog et mere seriøst sigte med gymnasiets deltagelse i Danmarks Indsamling 2018.

”Vi deltager først og fremmest, fordi vi synes, det er vigtigt, at vores unge lærer, at sammen kan vi hjælpe andre mennesker og tage et samfundsansvar – og det kan vi mærke, at de gerne vil”, forklarer Louise Ravn, der i den forbindelse påpeger, at de sidste fem års deltagelse i Danmarks Indsamling også har haft en afsmittende effekt internt på gymnasiet.

”Vi er stolte af at have de sejeste lærere, der ofrer sig i indsamlingens navn”, lød roserne fra Himmelev Gymnasiums uddannelseleder Louise Ravn, der var på plads, da kollegerne hoppede i fjorden.

”Det styrker relationerne, ikke mindst imellem elever og lærere, og det er uvurderligt, for det styrker trivslen hos os. Jo højere trivsel desto mere stiger elevernes motivation, og det betyder i sidste instans noget for undervisningen”, forklarer Louise Ravn.

Deltag i debatten
Del.