Gymnasieelever til storstilet klimakonference

0

Rasmus Kastfelt Jensen og Birk Julsgaard Faxe er netop hjemvendt fra Let’s Take Care Of The Planet European Youth Conference i Lissabon.

”Planeten har brug for vores hjælp”.

Sådan lyder det i en fælles erklæring fra de 120 unge delegerede, facilitatorer og lærer fra 10 lande, der for kort tid siden deltog i Let’s Take Care Of The Planet European Youth Conference i Lissabon.
Klimakonferencen havde også deltagelse af to elever fra Roskilde i skikkelse af gymnasieeleverne Birk Julsgaard Faxe og Rasmus Kastfelt Jensen, der sammen med deres lærer Birte Reichel indgik i den danske delegation. 

”Vi havde et historiemodul, hvor både Birk og jeg blev ret fangede, og så valgte vi begge at sende en ansøgning”, fortæller Rasmus Kastfelt Jensen, der går i 1.X på Roskilde Gymnasium og henover konferencens fem dage blandt andet har været med til at udvikle bæredygtige slogans og plakater.

”Det var en superfed tur. Særligt fordi man fik lov til at møde mennesker fra så mange forskellige kulturer”, fortsætter han.

Handling påkrævet
Rasmus’ klassekammerat har derimod arbejdet med journalistik på forskellige platforme i forsøget på at videreformidle det grønne budskab til både jævnaldrende og Europas magthavere. 

”Vi fik også lov til at møde flere portugisiske politikere og medlemmer af Europaparlamentet og stille dem spørgsmål. Det var dog ikke alle, der var lige gode til at svare på det, vi spurgte om”, fortæller Birk Julsgaard Faxe, der ligeledes går i 1.X på Roskilde Gymnasium.

”Vi fik også lov til at møde flere portugisiske politikere og medlemmer af Europaparlamentet og stille dem spørgsmål. Det var dog ikke alle, der var lige gode til at svare på det, vi spurgte om”, fortæller Birk Julsgaard Faxe, der mener, at mere handling er påkrævet, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at holde temperaturstigninger og andre klimaforandringer under kontrol.

”Alle tal fortæller, at det går ned ad bakke, og nu vil Trump bruge mere kul og olie, så jeg er meget bekymret. Vi kan godt ændre på det, men så skal vi også gøre noget nu”, lyder opfordringen.

Deltag i debatten
Del.