Glæden ved at glæde

0

I velkendt orange stil cykler Team Glade Børn denne sommer til Prag i den gode sags tjeneste.

Siden marts er det vrimlet med orange cykelryttere i og omkring Roskilde. Det er Team Glade Børn, som på 8. år lægger ud fra Roskilde med lokale vikinger, for at støtte op omkring Glade Børn Fonden. Denne gang går de otte daglige etaper på mellem 120 km og 180 km fra Roskilde til Prag.

 

Samme temperament

Som bekendt er god forberedelse den halve vej til problemfri gennemførelse. Det sker blandt andet ved at forårets træning har hjulpet rytterne til at finde de ryttere, som de passer bedst sammen med, når det gælder kørestil, hastighed og daglige distancer.

”Hvert team er på mellem 8-10 ryttere, som til enhver tid vil respektere færdselsloven samt aktivt bidrage til ikke at genere trafikken unødvendigt”, forsikrer Arrangør Stiig Broby.

Samlet

Hvert team starter de daglige etaper sammen og slutter sidst på dagen samlet. Det betyder, at hele  feltet på ca. 60 af de lokal vikinger følges ad mod Prag – og dermed er et af Danmarks sejeste og største cykelhold hold.

”De starter samlet. Følges ad dagligt og slutter samlet. Herved opstår der en fantastisk stemning og usædvanlig gode relationer i et stærkt motiverende miljø”, siger Stiig Broby.

 

For de mange

Team Glade Børn er et felt for de mange og ikke  de få, og alle kan deltage uanset økonomisk formåen. Rytterne betaler for de faktiske udgifter, og samtlige sponsorer bidrager i den gode sags tjeneste for målgruppen i Glade Børn Fonden.

Det er ofte børn og unge som ikke på anden måde får støtte eller hjælp fra det offentlige, nemlig de såkaldte  ’skyggebørn’.

Musik og donationer

Lørdag var cykelfeltet samlet ved Roskilde Kloster, Roskilde Garden gav koncert, og der blev uddelt donationer til Børns Voksenvenners lokalforening i Roskilde, Pulsskolen i Roskilde og Roskilde Garden.

Deltag i debatten
Del.