FolkeKons på Gimle

0

15 unge studerende fra Danmark, Sverige, Finland og Belgien viser søndag den 14. januar kl. 16, at folkemusikken lever og har det godt.

”FolkeKons” er Syddanmarks Musikkonservatoriums folkemusiklinje og landets eneste af sin slags. FolkeKons drager igen i år på deres årlige vinterturné rundt i Danmark og besøger Folk Roskilde denne søndag eftermiddag.

Fra Sverige, Finland og Belgien
Folkemusikuddannelsen favner bredt, men har sit hovedfokus på den danske folkemusik. Koncertprogrammet kan forventes at præsentere både nykomponeret og traditionel folkemusik. Folk Roskilde får besøg af et 15-mand stort orkester, der består af folkemusiklinjens ni studerende, samt seks studerende fra konservatoriets fællesnordiske folkemusikuddannelse Nordic Master. Her er der studerende fra blandt andet Sverige, Finland og Belgien.

Belgisk sækkepibe
Til koncerten vil man kunne høre den bløde lyd af cello, nøgleharpe og violin, akkorder der flyder ind og ud mellem tonelagene fra harmonika, klaver og bas, samt lyden af fløjte, sang og klarinet, der binder det hele sammen. I år vil man også helt exceptionelt kunne høre den belgiske sækkepibes intense og kraftfulde lyd.

Så kom og vær med, når FolkeKons tager publikum med på en helt speciel rejse, hvor både det inderlige, det vilde og det medrivende vil blive udforsket. Samtidig får publikum chancen for at opleve Danmarks og dele af Nordens folkemusikstuderende lige nu, inden de om få år kommer til at pryde den danske folkemusikscene som uddannede professionelle musikere.

Deltag i debatten
Del.