Første stop Roskilde

0

Tommelfingrene er vendt opad – også for Roskilde, hvor de to unge blafferpiger har fundet masser af mad og sovet i en baghave.

”Vi lånte noget pap til vores skilt derinde, og så fandt vi ud af, at der var gratis kaffe”, siger 17-årige Clara Skov Grundahl og peger mod indgangen til turistkontoret i Byens hus på Stændertorvet.

Danmarks første blafferstationer åbnede i København i begyndelsen af juni, og det var netop én af disse, der var udgangspunktet for Clara Skov Grundahl og 16-årige Line Gejl Thomsens tomletur rundt i kongeriget.

Håbet er at komme til både Århus og Skagen, og første etape af eventyret førte dem altså til Roskilde, hvor de tilberedte aftensmaden i deres trangia på en mole på havnen. Følgende morgen finder vi dem her på Stændertorvet i Roskilde, hvor pigerne gør sig klar til at komme videre ud i landet.

Eventyr uden penge
Udover at tomle hele vejen rundt i landet, har de to veninder et dogme, der går ud på ikke at bruge penge undervejs. Indtil videre har det ikke været noget problem: de fandt en melon og rigeligt med indpakket brød i en container bag et supermarked, og natten tilbragte de i en baghave i et hus ved Roskilde Havn.

Husejerne trakterede dem oven i købet med hyldeblomstsaft om morgenen, og så måtte de i øvrigt forsyne sig fra havens æbletræ. Således velforsynede er de to veninder klar til nye eventyr på landevejene – og de har endda lidt flere penge på lommen, end da de tog hjemmefra.

”Vi har samlet flaskepant rundt omkring her i gågaden, så nu har vi 60 kroner, som vi blandt andet vil bruge på nogle æg”, griner Line Gejl Thomsen, inden de eventyrlystne tomlerpiger vender næsen mod Ringstedvej.

Deltag i debatten
Del.