Ferie i frihed

0

Flere og flere holder ferie tæt på naturen på landets mange store og
små lejrpladser. Vi var omkring Salvadparken ved Roskilde Fjord.

Mens antallet af overnatninger på landets campingpladser er faldet med 11 procent siden 2008, melder Naturstyrelsen om et rekordår for overnatninger i naturen i både shelters og på teltpladserne. I 2018 har 130.000 danskere således allerede overnattet på en af Naturstyrelsens 150 større lejrpladser rundt i Danmark.

Hertil kommer et mylder af små lejrpladser samt shelters fordelt ud over hele landet. I Roskilde er der således shelter- og naturpladser i fx Darup, Boserupskoven, ved Lynghøjsøerne – og i Salvadparken, hvor vi fredag morgen mødte familien Berthelsen fra Fredericia.

Danmark rundt
”Vi er afsted i tre uger, hvor vi sover i shelters – og så har vi telt med, hvis shelteret skulle være booket”, siger Isabel Berthelsen, der sammen med ægtemanden Michael har tre ud af fire børn med på turen Danmark rundt.

Mens den ældste datter, Natacha, er ude at sejle, er Naja, Dexter og Phelex med på bilferien, der fører dem til shelters på både Fyn, Sjælland, Møn, Falster, Lolland, Langeland, Tåsinge samt i Nordjylland.

”Vi går efter de shelters, der ikke er bookning på, og vi har kun været ude for, at de var optaget en enkelt gang”, fortsætter Isabel Berthelsen, som ikke er i tvivl om, at familien gentager succesen til næste år.

”Det er friheden ved det. Vi er ikke bundet af noget, og vi ændrer rute som vi har lyst”, siger moren, som erkender, at prisen for denne ferieform er et mindre indgreb i tosomheden for de voksne.

”Det er svært for ungerne at sove på grund af lyset, så voksentid findes ikke”, siger Isabel Berthelsen.

I år går turen rundt fra sted til sted i bil, men næste år, når drengene er lidt større, overvejer familien at vandre fra shelter til shelter.

Deltag i debatten
Del.