En ekstra voksen

0

Skolens Venner, der har lokalafdeling i Roskilde, fik for nylig en donation på over 1,1 million kroner af TrygFonden. Vi var på Himmelev Skole for at se, hvordan de frivillige gør en forskel i hverdagen.

“Det er et fag, hvor man virkelig kan gøre en forskel for børnene”, siger Gitte Hjort Nielsen, mens hun bøvler med undertråden på en symaskine.

Det er torsdag formiddag i en 5. klasse på Himmelev Skole, og der står ’håndværk og design’ på skemaet. Det var det, der hed håndarbejde, da mor var dreng – og det indebærer konstant assistance ved symaskinerne, når tråden driller. Den pensionerede revisor er én ud af i alt syv skolevenner på Himmelev Skole, og hun bruger fire timer om ugen fordelt på to klasser, hvor hun indgår som en kærkommen ekstra voksen i undervisningen.


“Det er en oase, når Gitte er her”, erklærer lærer Pernille Møller Hansen.

“Det gør en enorm forskel, og det betyder især meget i et fag, hvor man skal prøve alt af selv”, siger lærer Pernille Møller Hansen, der altid ser frem til den ekstra hjælp torsdag formiddag.

“Problemet som lærer er, at man ikke når rundt til alle i alle timer. I håndarbejde tager det ofte flere minutter at hjælpe hver enkelt elev, og så er det bare så dejligt, at Gitte hjælper til. Det er en oase, når Gitte er her”, smiler hun.

Mere hjælp mindre larm

Også nede blandt symaskinerne er Gittes tilstedeværelse påskønnet blandt eleverne.

“Jeg synes, det er godt, fordi man kan få mere hjælp. Og så er der heller ikke så meget larm”, vurderer Marie Kleis Huniche, mens maskinerne bliver pakket sammen.

Det er ved at være frikvarter, og Gitte Hjort Nielsen har fyraften, indtil mandag, hvor hun vender tilbage som voksenven i 4. klasse – og som altid ser hun frem til at vende tilbage.

“Det giver lige så meget til én selv, som det giver til børnene”, siger hun.

Deltag i debatten
Del.