Ejendomsmægler: Mange ældre tror, de ikke kan låne

0

Med en såkaldt Boligaften ønsker ejendomsmægler Nicolai Scheutz at opklare de tvivlsspørgsmål og fejlslutninger, der er forbundet med at handle bolig i den tredje alder. 

Tordag den 12. juli klokken 17 inviterer Nybolig Jyllinge og Nybolig – Røde Port sammen med Sparekassen Sjælland-Fyn til en aften om det at være aktiv på boligmarkedet i den tredje alder. Og der er behov for at intensivere oplysningen overfor målgruppen, forklarer medindehaver af de to lokale mæglefirmaer Nicolai Scheutz. 

”Vi oplever, at en del ældre har svært ved at tage skridtet og komme ud på boligmarkedet. Først og fremmest tror mange, at de ikke kan få lov til at låne i banken, selvom de eksempelvis har en halv til en hel million stående. Det vil vi gerne til livs”, fortæller den lokale ejendomsmægler. 

Lille udbud
Det er dog ikke kun den generelle overbevisning, at der ikke er lånemuligheder i banken, når dåbsattesten siger plus 60, der skal nuanceres i forbindelse med Boligaften, som Nybolig – Røde Port lægger lokaler til.

”I Roskilde er der desværre en generel udfordring i forhold til, hvor man kan flytte hen, hvis man som ældre ønsker at skifte villaen ud med 2 eller 3-værelses lejlighed med elevator”, forklarer Nicolai Scheutz, der dog kalder det ”glædeligt”, at der i skrivende stund er  ældrevenlige ejerboliger på vej på Musicon. 

For lille udbud eller ej, så er det først og fremmest essentielt at få taget snakken omkring middagsbordet med ægtefællen – vel at mærke i ordentlig tid, lyder rådet. 

”Det handler om at få lagt en plan og eventuelt ringet til banken og høre, hvad mulighederne er. Det er langt sjovere selv at kunne bestemme, i stedet for eksempelvis at stå i en situation, hvor indrefrossede ejendomsskatter har ædt friværdien”, forklarer ejendomsmægleren. 

Deltag i debatten
Del.