Drømmebyggerne

0

Maria Saabye og Kristian Mikkelsen har alt på spil, når finalen i Nybyggerne afgøres tirsdag aften. Drømmen er at vinde deres drømmelejlighed nær Marias fødeby.

Nerverne sidder uden på arbejdstøjet, når finalen i programmet Nybyggerne på TV2 afgøres tirsdag den 3. april. På højkant er en lejlighed i den nye bydel ’Nærheden’ i Hedehusene på 131 kvm til 3,4 millioner kroner. Og det er vel at mærke en lejlighed, som er vokset lige ud af hovederne og hænderne på det vindende par – fra plantegning til nøgleklar bolig.

Savner naturen

Blandt de fire dystende par er Maria Saabye og Kristian Mikkelsen, der, indtil videre, bor på 80 kvm. på fjerde sal på Vesterbro i København. 28-årige Maria Saabye er født og opvokset i Roskilde og har et brændende ønske om at vende hjem til fødeegnen.

“Nu har vi jo nået en alder, hvor vi alle sammen begynder at søge tilbage, hvor vi kommer fra. Roskilde er jo en fantastisk by, som stadig er tæt på København, og hvor der er masser af natur. Det savner jeg på Vesterbro”, siger nybyggeren, der har al sin familie i Roskilde.

Hedehusene var et held

Af samme grund vakte det stor begejstring, da det blev afsløret, at lejlighederne lå i Hedehusene.

“Da vi tilmeldte os, vidste vi kun, at lejlighederne ville ligge et sted på Sjælland, så det var virkelig fedt, at det skulle være i Hedehusene”, fortæller Maria Saabye, der selv arbejder i Smørum, mens hendes mand pendler til Ballerup.

“Så vi får ikke længere til arbejde ved at rykke fra Vesterbro til Hedehusene”, fortsætter hun.

Følelser på spil

På et tip fra hendes mor meldte parret sig til casting i forsommeren 2017, og efter udvælgelsen til programmet begyndte de deltagende par så at bygge fra midten af august og tre måneder frem. Siden har lejlighederne stået urørte hen, og Maria Saabye og Kristian Mikkelsen var først tilbage for at gense deres værk for ganske nylig.

“Det var en ret vild oplevelse at komme tilbage efter fire måneder. Vi følte bare, at det var vores hjem. Jeg skal ærligt indrømme, at man bliver følelsesmæssigt tilknyttet til sådan et sted. Man vinder det, som man har knoklet for og lagt al sin energi i gennem så lang tid”, siger Maria Saabye, der også nåede at tage temperaturen på det lokale restaurationsliv undervejs.

Seerne bestemmer

“Vi var rigtig meget på Café Freunde og spise brunch i weekenden for at tanke op”, griner deltageren, som nu ser frem til finalen tirsdag med hjertet i halsen. Vi kunne sidste tirsdag følge, at parret vandt de 20.000 kroner for deres ekstraværelse, og dermed har små 100.000 kroner til at lave stue for. Men i modsætning til de enkelte etaper i programmet, der bliver afgjort af dommere, bliver finalen alene afgjort af seerne, og det gør ikke ventetiden nemmere.

“Det er umuligt at forudse, når seerne bestemmer. Man aner ikke, om det handler om håndværk eller om sympati. Det er meget nervepirrende”, siger Maria Saabye.

Deltag i debatten
Del.