Dankbar indviede Nigerias første babyluge

0

Torsdag var Randi Tang Nielsen med til at klippe snoren på børnehjemmet
Vedanhjemmet i det vestafrikanske land.

Torsdag den 1. februar 2018 blev der skrevet historie i Nigeria, da den første babyluge i det vestafrikanske land blev indviet på børnehjemmet Vedanhjemmet i byen Onitsha.

Festlighederne blev med roskildensisk islæt, da Randi Tang Nielsen, indehaver af Dankbar og medlem af Vedanhjemmets bestyrelse, sammen med Camilla Lund-Cramber, ligeledes medlem af Vedanhjemmets bestyrelse, klippede snoren til den nye tilføjelse til børnehjemmet, der er en dansk non-profit organisation.
Som Paperboy kunne fortælle i januar måned, har Dankbar støttet børnehjemmet det sidste år med en række indsamlinger og velgørende projekter.

Senest har den socialøkonomiske virksomhed i Trekroner samlet penge ind til den babyluge, der altså nu er klar til at blive taget i brug. En livreddende foranstaltning, der blev søsat på en trist baggrund tilbage i december måned sidste år, hvor en nyfødt pige blev fundet død i papkasse uden for Vedanhjemmet.

I Nigeria er det tabu at blive gravid uden for ægteskabet, og kvinder risikerer at blive dræbt af deres familie, hvis graviditeten bliver opdaget. Derfor skjuler mange kvinder sig, når graviditeten bliver synlig og klarer fødslen alene, hvorefter de skiller sig af med barnet. Det er Vedanhjemmet og Dankbars håb, at den nyindviede babyluge kan være med til at sikre, at flere nigerianske børn får en ny chance i livet.

Deltag i debatten
Del.