Baunehøjskolens nye chef er tilbage ved udgangspunktet: ”Trygt at være barn i Jyllinge”

0

Dorthe Godiksen har taget turen over Storebælt for at varetage drømmejobbet
på Baunegårdsvej, hvor hun indledte sin egen skolegang i 1978.

Hun har selv stået med far og mor i hånden og ventet på, at klokken skulle ringe ind til første time. Det var i 1978, da den dengang syvårige Dorthe Godiksen som en af de første indtog Baunehøjskolens nybyggede klasselokaler.

I mellemtiden har hun rundet de 46 år og er netop vendt tilbage til der, hvor det hele startede, for at indtage jobbet som skoleleder.

”Jeg har altid sagt til min mand, at hvis stillingen en dag blev ledig, så ville jeg søge den”, siger Dorthe Godiksen, der som bekendt fulgte planen til dørs og startede i sit nye job for to måneder siden, efter at have varetaget en tilsvarende stilling i Skanderborg Kommune.

Årsagen til at Baunehøjskolens nye chef valgte at tage turen over Storebælt er hendes egne oplevelser på skolen, hvor hun slog sine folder i 1. og 2. klasse.

”Det var et fantastisk sted at starte i skole. Vi havde nye lærere, ny pædagogik og nye bøger”, husker skolelederen, der foreløbig har lejet en midlertidig bolig i Jyllinge og tager turen hjem til familien i Silkeborg i weekenden. Den ordning er dog snart fortid, da huset i det jyske nu er solgt.

Ålefest og cirkus
Og dermed kan Dorthe Godiksen om kort tid præsentere sin mand og seksårige datter for byen, hun har så mange gode barndomsminder fra.

”Der var ålefest, cirkus og butikscentret, der dengang var helt nyt. Det var trygt at være barn i Jyllinge, og der var masser af legekammerater”, siger skolelederen, der foruden læreruddannelsen har en kandidatgrad i pædagogisk psykologi.

Spoler vi frem til i dag, har netop trygheden i den seneste tid været under pres i byen nord for Roskilde, hvor en række sager om mystiske mænd i hvide varevogne, der kontakter skolebørn i området, har skabt frygt hos både små og store. Det har fået Baunehøjskolen til at øge tilsynet med eleverne i frikvarterne, mens et nyt tryghedsskabende initiativ også er i støbeskeen.

”Vi er i gang med at udvikle en ny ordning, som vi starter op efter sommerferien, som vi kalder gåbussen, hvor de større børn følger de mindre børn i skole. Det starter vi op efter sommerferien”, siger Dorthe Godiksen.

Plads til forbedringer
Skolelederens altoverskyggende fokus ligger dog inden for Baunehøjskolens mure, hvor der ifølge tal fra Undervisningsministeriet er plads til forbedring. Sidste år lå 9. klassernes afgangsprøver således et halvt point under karaktergennemsnittet på 7,5 i kommunen.

”Baunehøjskolen er en veldrevet skole, men man kan altid blive dygtigere, og jeg er også opmærksom på, at vi skal præstere bedre”, siger Dorthe Godiksen, der dog samtidig understreger, at et fagligt løft ikke kan stå alene.

”Det vigtigste for mig er, at eleverne trives og er i udvikling – det er dén helhed, jeg vil arbejde for”, lyder det fra skolelederen.

Deltag i debatten
Del.