’Amtet’ klar med ny musical

0

Igen i år blænder Roskilde Gymnasium op for en musikalsk forestilling, der denne gang bærer titlen ’Dyrenes Dronning’.

’Dyrenes Dronning’ hedder årets musical på Roskilde Gymnasium, der handler om en ung løvinde, der modsætter sig sin fars ønske om, at blive hans tronfølger og den nye leder af løveflokken. Hendes nysgerrighed overfor det nye og det fremmede bringer hende til et “Slaraffenland”, hvor dyr – på tværs af arter – lever sammen i fred og fordragelighed. Her festes, elskes, eksperimenteres med euforiserende stoffer med mere.

Historien er ny, men inspireret af film som “Løvernes Konge”, “Madagascar”, “Sådan træner du din drage” med flere; mens grundlæggende tematikker som autoritetsopgør og universel kærlighed stammer fra musicalen “Hair”. Her har vi også hentet inspiration til størstedelen af musikken – fremført i funky arrangementer – og det hele krydres med musik af bl.a. Pharell Williams, Led Zeppelin og fra “Løvernes Konge” selvfølgelig klassikeren Hakuna Matata.

160 elever involveret

Ca. 160 elever, fem lærere, en instruktør og en kostumedesigner har siden efterårsferien 2017 arbejdet med forestillingen – hver mandag efter skoletid samt to weekender i januar og februar. Det har været en sjov, spændende og arbejdskrævende proces at øve musik, sang, kor, skuespil og dans, samt at lave kulisser, kostumer, lyd, lys og pr-
arbejde.

 

Deltag i debatten
Del.