Ældre under kniven: Farvel til vredesrynkerne

0

63-årige Bente Vivien Andersen har de sidste år grebet til botox for at slippe af med sine panderynker.

”Det startede med, at et af mine børnebørn sagde: ’Bedste, hvorfor er du vred?’ Så jeg kiggede mig i spejlet og kunne godt se, at jeg havde et bistert udtryk på grund af de dér vredesrynker mellem øjnene”, fortæller 63-årige Bente Vivien Andersen.

Det er 4-5 år siden, og Bente Vivien Andersen besluttede sig for at starte med injektioner af botox for at komme rynkerne til livs.

”I starten er det oftere, indtil musklerne i ansigtet giver op. Så efterhånden bliver der længere tid imellem behandlingerne, fordi de så holder længere”, fortsætter den 63-årige, der nu får sine injektioner to gange om året.

Verden til forskel
Og selv om det koster nogle tusind kroner hver gang, er Bente Vivien Andersen ikke i tvivl om, at pengene er givet godt ud.

”Der er en verden til forskel. Man ser noget friskere og gladere ud, når rynkerne bliver glattet ud, så det synes jeg godt, jeg vil ofre på mig selv”, siger efterlønneren, der ikke lægger skjul på, at hun får hjælp til at udsætte alderdomstegnene.

”Alle ved det, og mine drenge griner ad mig. Men de synes, det er helt i orden, at jeg bruger penge på mig selv”, siger hun.

Med både panderynker og kragetæerne i tindingerne betydeligt reduceret har Bente Vivien Andersen så småt gjort sig tanker om et noget mere omfattende indgreb i udseendet.

”Jeg har faktisk spurgt lidt til en ansigtsløftning af underansigtet, hvor huden er begyndt at blive lidt slap. Det kunne godt blive aktuelt på et tidspunkt, men det er ikke lige på tegnebrættet. Det er også en forholdsvis dyr operation til omkring 70.000 kroner”, siger hun.

 

”Jeg vil kunne holde ud at se på mig selv i spejlet”
Laurits og Marianne har begge været under kniven.

76-årige Laurits har netop fået opereret sine øjenlåg for anden gang, efter at han første gang fik dem ordnet for ti år siden.

”Øjenlågene bliver jo tungere og tungere med alderen, og så begrænser de simpelthen udsynet”, fortæller Laurits, som betragter det som et meget overskueligt indgreb.

”Det er et lille indgreb, men man får effekten med det samme. Det er dejligt at kunne se alting på én gang – og det er rart at man kan få det lavet i Roskilde”, siger han.

Som hos frisøren
Marianne Skjoldstrand er 69 år, og har også konsulteret privathospitalet. 

”Jeg fået fjernet nogle dobbelthager og øvre øjenlåg, hvor der sad nogle fedtpuder”, fortæller Marianne, der fik ordnet sine øjenlåg for første gang for 20 år siden.

For hende handler indgrebene om ren kosmetik.
”Jeg gør det her, lige så vel som jeg går til frisøren hver femte uge. Jeg vil kunne holde ud at se på mig selv i spejlet. Jeg syntes simpelthen, det var grimt”, siger pensionisten, der ikke har umiddelbare planer om flere operationer.

”Jeg skal ikke ligne én på 25. Man skal være sin alder bekendt, men jeg vil gerne se pæn ud over for mig selv”, siger hun.

Deltag i debatten
Del.