X Factor for gode idéer

0

Der var til tider begejstring at spore i ekspertpanelet, da elever fra Katedralen pitchede deres visioner for fremtidens Roskilde.

”Det giver god mening at få nogle vinkler fra de unge i forhold til, hvad de synes, ville gøre Roskilde bedre. Nogle har tænkt så langt, at de faktisk har udviklet noget nyt”, siger kommunikationsmedarbejder i Roskilde Kommune Line Rieck, der sammen med specialkonsulent i turisme Kristian Karstoft og iværksætter og virksomhedsejer Peter Houkjær udgjorde ekspertpanelet på Roskilde Katedralskole denne fredag formiddag.

Streetfood og stormsikring
Anledningen var det tværfaglige forløb under overskriften ’Fremtidens Roskilde’, hvor knap 500 2.g’ere i løbet af fem dage arbejdede med bæredygtighed og innovationsprocesser. Det kom der enkelte middelmådige og en række gode idéer ud af – lige fra streetfood på Hestetorvet og bevægelsesaktivering af gadelys til stormflodssikring af Vikingeskibsmuseet.

De bedste idéer blev præsenteret for det nådesløse ekspertpanel fredag den 19. januar, og der blev både plads til mild skuffelse og sprudlende begejstring.

Galt og genialt
”Nogle af dem har ikke tænkt deres idéer igennem fra start til udførelse i praksis. Andre grupper burde simpelthen ringe til Patentstyrelsen allerede her i frokostpausen”, siger Kristian Karstoft, der erkender, at han er helt begejstret på ungdommens vegne.

”De er passionerede omkring hvad de laver, og jeg bliver nærmest helt rørt”, fortsætter han.
Også iværksætteren i selskabet er overvejende begejstret over niveauet denne fredag formiddag.
”De unge er sgu bedre end deres rygte. Jeg er fascineret over, at de kan identificere et problem og udvikle idéer til, hvordan det kan gøres bedre. De bedste af dem har kunnet det, og de har simpelthen en business case klar”, siger han.

Clara, Rebecca, Anna og Clara fra 2.i havde udtænkt den såkaldte Roskilde Kuppel, hvor der skulle serveres streetfood baseret på råvarer, der ellers ville blive kasseret, og således bidrage til at reducere madspild.¨

Deltag i debatten
Del.