Roskilde Kommune er nu Alle Tiders Musikby!

0

Som en af de få kommuner i Danmark fik Roskilde Kommune i 2005 en musikbystrateg, men i løbet af det sidste år har Roskilde arbejdet sig hen imod at gentænke positionen som musikby.

Det betyder, at Roskilde Kommunes byråd nu har vedtaget en ny musikbystrategi, som skal bringe musikken ud til alle borgere – store som små, amatører som professionelle. Denne strategi og nye status som Musikby bliver fejret mandag den 30. oktober på Gimle til lanceringsarrangement, og alle er velkomne.

Musik for alle
Musikken skal ind overalt, og musikken skal være for alle. Det er ideen bag Alle Tiders Musikby. Selve lanceringsprogrammet er fyldt med forskellige indslag, som til sammen giver et indblik i Roskildes sprudlende musikliv.

Man kan blandt andet opleve: Borgmester Joy Mogensen, musiker og musikbyudvalgsmedlem Hanne Boel, børnekor fra Børnehaven Bredgade, handi-bandet Candyfloss, Music-Maker Co-write Camp & roskildedeltager Sara Gerup, det elektroniske musikværksted, kvindekoret Samklang, upcoming-bandet Reveling Days og mange flere.

Der vil også være bobler, sodavand og kage at mæske sig i, mens musikdepoterne bliver fyldt op. Lanceringen kickstarter samtidigt Spil Dansk Ugen – hele landets musikalske festuge, som i Roskilde er platformen for lokale musikoplevelser og læringsprojekter og en løftestang for musikbystrategien.

Deltag i debatten
Del.