Nyt Selvstarter-kuld klar til finalen

0

Torsdag den 1. februar kan tre unge komme skridtet nærmere at gøre deres idéer til virkelighed, når årets Selvstarter-finale løber af stablen.

Tre nye iværksætterspirer vil om kort tid entrere løvens hule, hvor de skal præsentere deres virksomhedsideer for et erfarent dommerpanel.

Sådan lyder det overordnede program, når årets Selvstarter-finale løber af stablen på Musicon torsdag den 1. februar.

“Jeg er enormt nervøs, men samtidig håber jeg, at dommerne kan se, hvor megasjovt, jeg synes, det er at arbejde med mit projekt”, fortæller 22-årige Magnus Werner Gravenhorst, der til daglig studerer Leisure Management på Professionshøjskolen Absalon.

I de seneste måneder er iværksætterspirens vågne timer dog hovedsageligt gået med Selvstarter, der er et accelerationsforløb for entreprenante unge, som Musicon Sekretariatet står bag.

“Jeg har lavet en app, der hedder Guide Speaker til turister. I stedet for at bruge gammeldags monitorradioer, der ofte kan have dårlig lyd og være uhygiejniske, skal mit produkt forbinde tourguiden med gruppen via deres mobiltelefoner”, forklarer Magnus Werner Gravenhorst, der allerede har fundet frem til sin første investor og netop nu arbejder på at lokalisere en samarbejdspartner, der kan bidrage til videreudviklingen af app’en.

“Lært enormt meget”

“Rent personligt har jeg lært enormt meget ved at være med i Selvstarter. Før var jeg enormt bange for at fejle, men undervejs i forløbethar jeg lært, at man bliver klogere af fejlene, eller ’learning by doing wrong’, som jeg kalder det”, fortæller han.

En af de øvrige finalister er bortrejst under Selvstarter-finalen, men vil i stedet deltage via Skype. Og selvom Mette Karin Petersen ærgrer sig over ikke at have mulighed for at være fysisk tilstede i Roskilde på finaledagen, kan den 25-årige Leisure Management-studerende samtidig se tilbage på et lille halvt år, hvor hun er gået fra idéplanet til at springe ud som fuldbyrdet virksomhedsejer. Hunters Match hedder iværksætterens flyvefærdige digitale formidlingsplatform for jægere og jagtrejsebureauer, der skal gøre det både lettere og billigere at tage på tur med riflen over skulderen.

“Siden december er jeg virkelig rykket og har fået 16 rejsebureauer med på hjemmesiden, og de har alle sagt ja til fortsat at være med, når den gratis testperiode udløber til februar”, fortæller Mette Karin Petersen, der står bag hjemmesiden huntersmatch.dk

“Siden december er jeg virkelig rykket og har fået 16 rejsebureauer med på hjemmesiden, og de har alle sagt ja til fortsat at være med, når den gratis testperiode udløber til februar”, fortæller Mette Karin Petersen, der har lagt hovedparten af sine vågne øjeblikke i virksomheden de sidste mange måneder.

“Jeg har gået med idéen de sidste fem år, men Selvstarter kickstartede, at jeg kom i gang”, forklarer hun.

Biodiversitet i byrummet

Naturen er også i fokus hos den 32-årige Selvstarterfinalist Julie Stjerneby Hvid, der har startet konsulentvirksomheden Biophilia med målsætningen om at bidrage til at højne biodiversiteten i byrummet.

“Via min uddannelse på RUC fandt jeg ud af, at vi på verdensplan står midt i en biodiversitetskrise”, forklarer Selvstarter-finalisten og fortsætter: “Landskabsarkitekter herhjemme bruger mange planter fra Asien og Afrika, men har ikke så stor viden om nordiske planter. Via min konsulentvirksomhed vil jeg vise, hvordan man kan bruge nordiske planter i byrummet og dermed sikre mere plads til vores hjemlige natur”, siger Julie Stjerneby Hvid, der allerede har modtaget en række forespørgsler på sin ekspertise.

“Jeg har fået en praktikplads hos et stort arkitektfirma, ligesom jeg også er blevet tilbudt et samarbejde om naturgenopretning og har fået en indbydelse til en klimakonference i Oslo”, afslører hun.

Deltag i debatten
Del.