Musikalsk student

0

Jonas Hyldgaard Langager var den første student, der afsluttede den såkaldte MusiCreator-linje på Roskilde Katedralskole – og det gjorde han ved at runde sine gymnasieår af med et 12-tal i metodefaget AT.

Jonas Hyldgaard Langager har gået på den særlige musiklinje, hvor han, trods sin forkærlighed for klaver, har fokuseret på trommespil.

“Det er ret fedt at have et andet instrument, og jeg vil gerne blive endnu bedre”, siger studenten, der er blevet optaget på MGK Sjælland, som er et treårigt forberedende forløb til Musikkonservatoriet.

Socialt samspil

Gennem sine tre år på MusiCreator-linjen har den musikalske student nydt godt af gymnasiets samarbejde med netop MGK samt Roskilde Musiske Skole, der begge har bidraget med undervisere. Således har Jonas Hyldgaard Langager og hans 11 musikalske medstuderende fra alle tre årgange både deltaget i samspil, soloundervisning, workshops og koncerter.

“Vi er jo en ret lille gruppe, så det sociale har betydet meget”, siger han.

Seriøs kunst

Rektor Claus Niller fra Roskilde Katedralskole glæder sig over den nye kreative linje på gymnasiet.

“Vi er ét af de gymnasier, der sender flest elever på talentprogrammer som fx ATU og Team Danmark. I forhold til de kunstneriske fag har der måske været en tendens til at se dem som ren fornøjelse – men vi skal tage musikken seriøst, og det gør vi med denne mulighed”, siger han.

Jonas Hyldgaard Langager og rektor Claus Niller Nielsen har begge gode erfaringer med MusiCreator-linjen på Roskilde Katedralskole.

Deltag i debatten
Del.