Mikkel fik et arbejde efter tre måneder i NExTWORK

0

Mikkel Christensen gik fra at være langtidsledig automontør til at opnå ansættelse hos Thermo Fisher Scientific efter tre måneders praktik.

”Det kommunale system sætter os til sidde på vores flade og skrive cv eller lave andre af de ting, som vi ikke kan finde ud af. Gennem NExTWORK fik jeg hurtigt en praktikplads og kom ud i virkeligheden”, siger Mikkel Christensen på 22 år. 

Den unge roskildenser har en uddannelse som automontør, men har ikke kunne finde job siden han blev færdig med den 2-årige teknikeruddannelse. Efter flere år på kontanthjælp hørte han i forbindelse med et kommunalt akteringsforløb om NExTWORK, og da Rockwool Fondens beskæftigelsesprojekt startede i september, fik han praktikplads hos Thermo Fisher Scientific, der efter blot tre måneder valgte at tilbyde Mikkel en midlertidig ansættelse.

”Det er gået rigtig godt. I januar fik jeg tilbudt et arbejde hos Thermo Fisher. Det er godt nok et barselsvikariat, men det er trods alt lettere at finde et arbejde, når du har et arbejde”, siger Mikkel Christensen, der nu vil søge en elevplads hos virksomheden som plastmager.

Tilfreds arbejdsgiver
Arbejdsgiveren, der valgte at give den nye medarbejder chancen, vender også tommelfingeren opad.

”Vi har forsøgt at give Mikkel tid, og stille og roligt har vi fået en medarbejder, der skaber værdi for virksomheden, og det er også på grund af den udvikling, vi valgte at tilbyde ham et halvt års vikariat”, forklarer Henrik Brisson, production supervisor hos Thermo Fisher Scientific.

Mikkel Christensen lider af OCD og har derfor altid kæmpet med at holde koncentrationen. Men hos den roskildensiske virksomhed, der blandt andet producerer laboratorieudstyr, har de faste rutiner i hverdagen, hjulpet på hans lidt flyvske sind. I dag mener den tidligere deltager i NExTWORK, at det kan gavne andre ledige unge at tage fat på at løse nogle konkrete opgaver. 

”Jeg vil råde dem til, at sætte sig et mål i hovedet og så stå fast ved det mål. Det behøver ikke være et arbejdsmål, det kan også være et helt almindeligt mål om rydde op i sin lejlighed, for har man først evnen til at nå de små mål, kan man også nå de store”, siger Mikkel Christensen.

Fra Thermo Fisher Scientific lyder det, at NExTWORK også har givet en erfaren leder stof til eftertanke

”Personligt har jeg lært noget i forhold til at forstå, hvad udvikling er, og at udvikling tager tid. Det kan godt være udvikling for mig betyder at tage tre skridt ad gangen, men for andre er det ét skridt ad gangen, og det er også godt”, siger Henrik Brisson.

Deltag i debatten
Del.