Isoleret terrorsikring

0

At skabe noget sammen hedder co-creation på nydansk, og det var det, der fandt sted på Rockwool i Hedehusene fredag den 6. april. Her var repræsentanter fra Roskilde Kommune, politiet, Roskilde Festival, Rockwool, arkitekter og studerede fra RUC og DTU samlet i Rockwools såkaldte Innovation Factory for at bruge formiddagen på den af CORO arrangerede co-creation session om terrorsikring. Frugten af de tværfaglige samarbejder blev præsenteret for de øvrige i form af modeller i hvid modellervoks og en tilhørende udfoldning af formål og baggrund for udformningen.

 

Under radaren

”De fleste store virksomheder har svært ved at lave radikal innovation, så vi har et ledelsesprincip, der hedder ’Under the radar’. Vi bruger faktisk ti procent af vores budget på at lege”, fortalte udviklingsdirektør Steen Lindby efter fremlæggelserne.

Således har materialet tilsyneladende en række anvendelsesområder, som endnu ikke er opdyrket.

”For det første er Rockwool brandsikkert, og så kan det suge vand. Så når du transporterer det, vejer det ikke noget – og så kan du fylde vand på, så det vejer en masse. Der er nogle muligheder i materialet, som vi først er ved at opdage. Fx har vi fundet ud af, at det er helt fantastisk til at dæmpe projektiler. Det vidste vi ikke i forvejen”, fortæller udviklingsdirektøren.

 

Deltag i debatten
Del.