Indehaver af ny hundeskole har royal erfaring

0

Det handler om hund og hundeejers indbyrdes forståelse, fortæller Lea Angel, der tidligere har taget sig af regentparrets gravhunde.

”Jeg kan lide at se båndet mellem hund og ejer vokse, når de begynder at træne sammen. Det giver så meget mere indbyrdes forståelse sammenlignet med, hvis man bare går tur med sin hund” fortæller Lea Angel.

Vi befinder os lidt uden for Herringløse i den nordligste del af Roskilde Kommune. Her købte den 52-årige hundetræner og hendes mand for fire år siden et 26.000 kvm landsted, som de i mellemtiden har fået sat så meget skik på, at Lea Angel nu kan åbne Angel Working Dog Center.

”Jeg har i lang tid gerne villet starte egen virksomhed, og da vi fandt vi det her sted opstod muligheden for at få anlagt en træningsplads”, fortæller Lea Angel, der allerede har flere kunder stående klar til premieren den 5. november, hvor den nye hundeskole åbner med en række træningstilbud til de firbenede og deres ejere.

”Jeg har alt fra hvalpehold og almindelig hverdags- og lydighedstræningshold for vokse hunde til enetimer, ligesom jeg også har hold for folk, der, ligesom jeg selv, kan lide at gå til konkurrencer med deres hund”, fortæller Lea Angel, der uddannet hundetræner fra Schæferhundeklubben, Danmarks næststørste specialklub under Dansk Kennel Klub.

Hoffets hundetræner
Naturligt nok huser hjemmet ved Herringløse derfor også de to schæfere Chanel og Bellona, som Lea Angel også stiller op med til konkurrencer. Derudover ejer hun den 7-årige gravhund Igor, der er navngivet af selveste Hendes Majestæt Dronning Magrethe, og som med rette kan siges at have blåt blod i ordene, da moderen er Prins Henriks nu afdøde hund Vega. Lea Angel fik hunden af regentparret efter at have stået for træningen af de royale dyr i en årrække.

”Min mand er dyrlæge og har behandlet dronningen og prinsens hunde, og så spurgte hoffet på et tidspunkt, om han kendte en god hundetræner. Til det svarede han, at han jo kendte mig”, fortæller Lea Angel og griner.

”De kan en masse”
Siden dengang har hundetræneren imidlertid skiftet opgaverne på blandt andet Amalienborg og Fredensborg Slot ud med kyndig vejledning til helt almindelige dødelige. Først og fremmest ud fra devisen om, at hund og ejer skal have mest muligt ud af hinanden.

”Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, men det går begge veje, og derfor skal vi også arbejde med vores hunde, så vi finder ind til de ressourcer, de har. For de kan en helt masse ting”, siger Lea Angel.

 

 

Deltag i debatten
Del.