Hipt café-koncept indtager Roskilde

0

Porcelænsmaling i forening med kaffe og kage skal give nye muligheder for at dyrke fordybelsen og fællesskabet.

Du er muligvis stødt på porcelænscaféer i forbindelse med en ferie i London, eller måske gået mere målrettet på jagt efter oplevelsen i København eller Aalborg.

Nu kan du imidlertid prøve kræfter med konceptet på Munkebro i Roskilde, hvor Bisque – Porcelænscaféen slår dørene op til åbningsreception fredag den 9. februar fra kl. 15-18.

“Vi har holdt fire generalprøver for at se, hvordan det virker i praksis, og der har vi ikke oplevet en eneste, der ikke siger, ’wauw, det var sjovt’’”, fortæller Helle Krohn Johansen, der sammen med veninden Mette Buemann Boisen står bag Roskildes første porcelænscafé.

Idéen er såmænd simpel nok. Køb et af de mange forskellige stykker porcelæn, udvælg dine farver og lad fantasien få frit løb ved et af de rå plankeborde i de nyindrettede lokaler – måske i kombination med en kop kaffe og et stykke kage. Ugen efter henter du så dit færdige kunstværk, der i mellemtiden er blevet brændt.

“Hovedparten af de mennesker, der kommer herind er ikke porcelænsmalere, tværtimod. Men ved forholdsvis simple instruktioner kan alle hurtigt komme i gang og lave noget, som de slet ikke troede, de var i stand til på forhånd”, forklarer Mette Buemann Boisen.

Fra tal til pensel

At alle, der kommer ind ad døren, er i stand til at fatte penslen, kan de to indehavere selv skrive under på. De kommer således begge fra den tunge ende af erhvervslivet, hvor økonomistyring og rekruttering sjældent rimer på penselstrøg og pastelfarver. Nu var det imidlertid tid til et sceneskift.

“Vi har tit talt om at starte noget sammen, men denne gang var timingen helt rigtig. Både i forhold til os selv og det generelle behov i samfundet for at finde ro og tid til fordybelse”, siger Helle Krohn Johansen, der sammen med kompagnonen har taget en række malerkurser i forbindelse med Bisque – Porcelænscaféens opstartsfase, så begge nu er fuldt rustede til at tage i mod kunderne.

Mangfoldigt maleri

Men selvom selve porcelænsmalingen er caféens hovedfokus, handler det for indehaverne i lige så høj grad om at skabe et nyt fællesskab i hyggelige rammer.

“Folk falder lynhurtigt i snak med hinanden på kryds og tværs, når de først er kommet i gang med at male. Der opstår en rigtig god stemning”, siger Mette Buemann Boisen.

Det er den forbindelse de to iværksætteres intention at søsætte en række events for både private såvel som virksomheder, så caféens klientel bliver så alsidigt som overhovedet muligt.

“Det er for alle med og uden forkundskaber, høj som lav, tyk som tynd. Vi vil have mangfoldigheden ind”, fortæller Helle Krohn Johansen.

Deltag i debatten
Del.