Handelsskoleelever tæt på iværksætterdrømmen

0

Vennerne og samboerne Lasse Søkilde og Mathias Gammelgaard er hver især godt på vej til at få deres forretningsideer til at lette fra kollegieværelset.

Den ene har netop modtaget det første parti af den iskaffe, han har brugt de sidste par år på at udvikle sammen med sin forretningspartner. Den anden er en del af en iværksætterkvartet, der har en app i støbeskeen med målsætningen om at blive en art livline for den travle forbruger.

Foruden den fælles drøm om et liv som selvstændig erhvervsdrivende, går de begge i 3.g på Roskilde Handelsskoles iværksætterlinje, ligesom de tidligere har været en del af iværksætterforløbet Selvstarter. Sidst men ikke mindst deler Mathias Gammelgaard og Lasse Søkilde adresse på Musicon Kollegiet.

Sparer med hinanden
”Det har vi gjort i halvandet år nu. Det virkede meget naturligt at bo sammen med en anden iværksætter, og det har også været super fedt, for vi sparer sindssygt meget med hinanden”, fortæller Lasse Søkilde, medindehaver af Bold Drinks, en ny iskaffe målrettet det arbejdende folk i store konsulenthuse og kontorfællesskaber i København.

”At stå med produktet i hånden er en kæmpe milepæl. Vi har arbejdet på iskaffen i to år, og det er lang tid at gå rundt og snakke om en idé. Nu har vi noget at vise frem, når vi eksempelvis skal søge investeringer, og den effekt mærker vi allerede”, forklarer han.

Udvikler app
Værelseskammeraten Mathias Gammelgaards forretningsmæssige modstykke, der bærer navnet Shipster, har også udviklet sig markant, siden Paperboy for et halvt års tid siden kunne fortælle, hvordan han sammen med to kammerater cyklede Roskilde tyndt på cykel i weekenden for at bringe fastfood og cola ud til tømmermandsramte roskildensere.

”I dag ser vi lidt anderledes på vores produkt. Vi vil gerne nå lidt bredere ud, og derfor er målsætningen, at vi skal være den lille hjælper på din telefon, hvis du eksempelvis pludselig står og mangler noget til madpakkerne. Samtidig har vi fået en fjerde partner ind, der hjælper os med at udvikle en app, som vi satser på at lancere til sommer”, siger Mathias Gammelgaard, der afviser, at presset for at få succes automatisk forøges, når man bor sammen med en anden spirende iværksætter.

”Vi snakker godt sammen, og så bliver det naturligt, at man kommer med sine egne meninger, når den anden fortæller. Jeg føler ikke, det bliver en konkurrence, men snarere at der skabes en god atmosfære, fordi vi er to mennesker, der har den samme interesse”, lyder det.

Forskellige fremtidsplaner
Og det kan sagtens være, at de to unge skal nyde den daglige sparring, så længe den er lige ved hånden, for til sommer er de tre år på Roskilde Handelsskole forbi, og noget kunne tyde på, at det til den tid er slut med at dele postkasse.

Mathias Gammelgaard går i øjeblikket med planer om at læse datalogi som et fagligt supplement til det videre arbejde med Shipster, mens Lasse Søkilde satser på at bruge al sin tid på Bold Drinks.

”Næste år er det virksomheden, der er i fokus, Adrian (Hillers red.) og jeg regner med at gå fuldtid, og det glæder vi os helt vildt til”, siger han.

Deltag i debatten
Del.