Frisklavet ældremad

0

De visiterede borgere i Roskilde kommune har i godt en måned kunne bestille frisklavet ældremad leveret lige til døren. Det er køkkenfællesskabet Madvognen, der er kommet til byen og i samarbejde med en lokal restaurant nu byder sig til i borgernes ret til frit valg. Der er således ingen grund til at spise gaspakket mad længere.

Frit valg for alle

“Roskilde kommune skal ligesom landets øvrige kommuner følge Serviceloven, som blandt andet sikrer, at der ikke opstår monopollignende tilstande på madudbudet. Netop det faktum har gjort, at vi kan tilbyde sund og frisklavet mad”, forklarer idémanden bag Madvognen, Jacob Mors, og fortsætter: “Livet er for kort til dårlig mad; i min verden er ældremad det samme, som det jeg selv har lyst til at spise – ordentlig mad lavet af friske råvarer, samme dag, simpelt og godt. Derfor er vores mad ikke kun for de ældre, men for alle, der har lyst til sund og lækker mad”.

Enkelt koncept

Madvognen laver ny menu hver dag. Det er klassiske retter, med og uden kød, salater, desserter og hjemmebagt rug- og franskbrød. På hjemmesiden kan der bestilles fra dag til dag, helt frem til klokken 16. Den varme mad leveres af egne bude mellem kl. 17 og 19 i hele 4000 Roskilde – lige til at sætte på bordet.

Jacob Mors er manden bag Madvognen.

Ældre uden pc

“Ligesom dagens menu kun ses online, så skal der også bestilles online, forklarer Jacob Mors, og tilføjer: “det finder de fleste ældre og deres pårøende også snildt ud af. “For de ældre, der ikke har mulighed for at bestille online, finder vi selvfølgelig en løsning; alle har ret til frisklavet mad fra os, uanset om man kan bruge en computer eller ej”.

Et spændende netværk

“Madvognen har eksisteret i 10 år og er efterhånde godt forankret ude i landet. Ni køkkener er igang fra Aalborg i nord til Helsingør i øst. Visionen er ikke til at misforstå: Hvis vi samarbejder kan vi udrette mirakler, og selvfølgelig kan vi få den lokalproducerede mad tilbage i hele provinsen, hvis vi alle bakker op om det lokale køkken og sørger for, at det er bæredygtigt, så skal det nok blomstre”, fastslår Jacob Mors.

Bæredygtig emballage

Netop det bæredygtige aspekt afspejles også i den flotte porcelæn, som Madvognens mad serveres i.
“Vi skal passe på vores verden og de ressourcer vi har til rådighed. Bæredygtighed handler også om den emballage vi benytter” forklarer Jacob Mors og uddyber: “Når du bestiller din mad hos Madvognen vælger du selv om du vil betale to kroner for plastikemballage, eller om du vil have maden serveret i vores pant-porcelæn. Panten udgør 30 kr. pr. emballage, og tilskrives automatisk din madvognskonto, når vores bud tager den med retur næste gang du handler – det er ret nemt”.

Deltag i debatten
Del.