Foderbrættet

0

En ny madvogn sælger smørrebrød og flæskestegssandwich fra et hjørne af parkeringspladsen hos Stark på Industrivej.

Ejeren af behandlingstilbuddet Bak-Op har været i Tyskland for at hente en gammel ølbil, som nu er bygget om til en madvogn, der lyder navnet Foderbrættet. Herfra falbyder Peter Weitling smørrebrød og flæskestegssandwich til overkommelige priser, og et eventuelt kommende overskud vil så gå til sociale aftener for flygtningedrenge, der nu for længst er i gang med deres skoleforløb.

Så man bliver mæt

Foderbrættet og den tilhørende skurvogn med frokoststue har fået plads hos Stark på Industrivej i Roskilde, hvor dagen starter med morgenmad fra kl. 7. Senere på dagen kan man købe sit smørrebrød i form af ’håndværkermadder’ på kraftige skiver rugbrød fra Svalegårdens Bageri, inden Foderbrættet lukker ved 16-tiden.

“Vi får skåret brødet i lidt tykkere skiver, og med tykkere pålæg. Og vi har 6-7 forskellige slags inklusiv roastbeef, dyrlægens, æggemad og fiskefilet”, siger Peter Weitling.

Ung i praktik

Der er ikke længere så mange unge flygtninge i omløb, men aktuelt er der en ung i praktik i Foderbrættet.

“Der er masser af nemme og overskuelige opgaver for de unge, og de får et hygiejnebevis, når de har været her”, siger Peter Weitling, som nu har serviceret håndværkere og andet godtfolk med smørrebrød og flæskestegssandwich i tre uger.

Deltag i debatten
Del.