Dyreklinik sætter hunden i fokus til åbent hus

0

Himmelev Dyreklinik inviterer for andet år i træk til et kig bag kulisserne, ligesom der er rig mulighed for at få nyttig viden med hjem om menneskets bedste ven.

Det er to år siden Himmelev Dyreklinik skiftede domicilet på Haraldsborgvej ud med tre gange så mange kvadratmeter og topmoderne faciliteter på Byleddet i Roskilde.

Den mærkedag markerer klinikken med Hundes Dag lørdag den 2. juni fra klokken 10-14, hvor der blandt andet er mulighed for at få et indblik i arbejdet med at sikre kæledyrenes ve og vel.

“Vi vil gerne vise, hvem vi er og samtidig give folk mulighed for at se, hvordan vi bor”, forklarer Troels Dalgaard, dyrlæge og medindehaver af Himmelev Dyreklinik, der med den nye placering således formelt set ikke længere har adresse i Himmelev.

Højnet kvalitet

Det faktum har dog ikke haft negativ indflydelse på forretningen, lyder det. Snarere tværtimod.

“Vi har fået væsentlig mere at lave og bedre mulighed for at indlægge patienter og lave forskellige behandlingsrum. Det har alt i alt betydet, at vi har kunnet højne kvaliteten”, forklarer den 55-årige dyrlæge med speciale i ortopædkirurgi, når man beder ham gøre status her 24 måneder efter indvielsen.

I forbindelse med åbent hus-arrangementet den 2. juni er det dog langt fra rammerne alene, der er i fokus på Himmelev Dyreklinik. Som mærkedagens officielle betegnelse også afslører, kan besøgende ligeledes hente inspiration til, hvordan man får det maksimale ud af sin hund, der naturligvis – fristes man til at sige – også er velkommen på dagen.

Hundepilates på programmet

“Vi vil gerne skabe en festlig dag og samtidig give folk noget med hjem, de kan bruge. Derfor får vi besøg af to dygtige hundetrænere, der blandt andet vil give en introduktion til hunde-pilates, hvilket jeg selv er ret spændt på”, siger Troels Dalgaard, der helt generelt ønsker at slå et slag for regelmæssig træning af de firbenede.

“En veltrænet hund lever et godt liv og kan være en del af familien uden at blive et irritationsmoment, der eksempelvis skal gemmes væk, når der kommer gæster”, fortsætter dyrlægen.

Foruden indførelsen i forskellige aktivitetsøvelser- og teknikker byder lørdagen desuden på et foredrag om, hvad man gør som hundeejer, når uheldet er ude.

“Vi får tit spørgsmål om førstehjælp, og derfor vil vi gerne give folk de rigtige redskaber i forbindelse med eksempelvis smertebehandling, eller hvis der skal lægges bandager”, forklarer Troels Dalgaard.

“En veltrænet hund lever et godt liv”, fortæller Troels Dalgaard, dyrlæge og medejer af Himmelev Dyreklinik. Lørdag den 2. juni fra klokken 10-14 kan hundeejere tage deres firbenede venner med til en sjov dag på Byleddet 4.

Deltag i debatten
Del.