Stjernekiggeren Laurits

0

”Vi har været enige om navnet Laurits de sidste fem måneder, og da han så kom ud, var vi ikke i tvivl om, at det var det rigtige valg”, siger Mikkel Hansen, der nu kan kalde sig far til en søn, der vejer 3305 gram og måler 54 centimeter.

Laurits kom til verden natten til mandag den 27. marts kl. 02:14 efter omkring ti timers fødsel, hvor jordemødrene til sidst måtte ty til et af redskaberne i værktøjskassen.

Ud med sugekop
”Veerne gik i stå, så vi brugte en del timer på at få gang i det – og så måtte de tage ham med sugekop til sidst. Han var stjernekigger og havde oven i købet en hånd oppe ved hovedet, så det gjorde det ikke nemmere”, fortæller Rikke Hermansen, der trods alt kan se tilbage på en rolig fødsel.

Relativt hurtigt
”Vi ankom kl. 16 om søndagen, og han var ude først på natten, så det gik relativt hurtigt. Der var hele tiden en jordemoder inde hos os, og de har været gode til at berolige og forklare undervejs. Så det var en rigtigt god oplevelse, og de har alle sammen været forbi bagefter for at se til ham”, fortæller moren, der også har fået amningen til at fungere.

Deltag i debatten
Del.