Nyt blod i Roskilde

0

Sussi Gardum Andersen og hendes mand er netop flyttet fra København til Veddelev i Roskilde, og de skulle derfor på fødegangen på Roskilde Hospital, der retteligt hedder Sjællands Universitetshospital, Roskilde. Men det navn er der ingen, der kan arbejde med. Moren havde små tilløb til svangerskabsforgiftning, hvilket blandt kommer til udtryk som protein i blodet og forhøjet blodtryk, og derfor blev hun sat i gang før tid.

Fødte normalt
Hun kom ind lørdag den 20. maj kl. 11, hvorefter jordemødrene tog vandet, og efterfølgende gav ve-stimulerende drop. Halvvejs i fødslen fik Sussi Gardum Andersen en epidural-blokade.

”Så var den lagt, hvis det skulle blive et kejsersnit”, fortæller hun.

Imidlertid kunne skalpellerne blive liggende i skabet, og den førstegangsfødende gav på naturlig vis liv til en søn søndag morgen kl. 8:12 efter knap et døgn på fødegangen. Her to en halv uge før terminen vejede den velskabte knægt 3010 gram og målte 52 centimeter.

Overskudsagtige
”Jeg husker ikke selv ret meget fra fødslen. Og han var så fin og helt upåvirket, så han har ikke mærket noget til det overhovedet”, siger moren, der også kun har godt at sige om oplevelsen på hospitalet.

”Vi fik at vide, at de havde haft virkelig travlt i løbet af natten – men vi mærkede det overhovedet ikke. De har været meget overskudsagtige. Oven i købet tiltaler de én ved fornavn, og i det hele taget har vi følt os enormt godt tilpas. Så på alle parametre er vi glade for at være flyttet”, siger hun.

Deltag i debatten
Del.