Liv i køkkenet

0

”Vandet gik om formiddagen, og så løb det lige så stille hele dagen, men der kom ikke nogen veer. Så kom jordemoderen kl. 20 om aftenen, og vi brugte rebozo-teknikken for at få barnet ordentligt ned i bækkenet”, fortæller Nina Brinch Rask.

Vandet hjalp
Herefter begyndte der for alvor at ske noget. Veerne gik i gang, og få timer efter fødte Nina Brinch Rask sin datter hjemme i køkkenet på Kristiansminde fredag den 21. april kl. 23:10.

”Det var svært at være i undervejs, men det hjalp, da jeg kom i karret. Det var varmt, og man bliver støttet af vandet. Jeg endte med at ligge på ryggen i vandet, mens min mand holdt min overkrop, og så kunne jeg bare ligge og slappe af, inden veerne tog til igen”, fortæller moren, der under presseveerne kunne mærke datterens hoved på vej ud.

Tog hende selv op
”Ved den sidste presseve kom hun så ud, og jeg kunne bare tage hende op til mig. Det er fantastisk, at vi klarede det hele uden komplikationer ved at samarbejde”, siger Nina Brinch Rask.
Familiens lillesøster skal hedde Liv, og hun kom ud med en kropsvægt på 4050 gram og 53 centimeter. Det var jordemoder Stine Brasgaard Thirslund fra Hjemmefødselsordning Sjælland, der bistod ved fødslen.

Deltag i debatten
Del.