Hud mod hud

0

Efter sin første fødsel, der endte i et akut kejsersnit, havde Trine Allesch Buchmann lange overvejelser om sin anden fødsel.

”Jeg havde en række samtaler med en jordemoder, som også er psykoterapeut. Så det har været en proces på nogle måneder at finde ud af, hvad der skulle ske denne gang”, siger hun.

Kort proces
Efter grundig overvejelse nåede hun frem til, at hendes anden søn skulle komme til verden ved et planlagt kejsersnit. Det skete onsdag den 16. august kl. 10.

”Vi kom ind kl. 9:15, og så var han ude kl. 10. Så det var hurtigt overstået”, fortæller moren, som fik det såkaldte ’hud mod hud’-kejsersnit, hvor man som fødende kan følge, at barnet bliver trukket ud.

Som en rigtig fødsel
”Det er nærmest en simulering af en rigtig fødsel. Hovedet kom ud, og min mand og jeg kunne følge med i alt, hvad der foregik. Og så røg han lige op på brystet med det samme. Det var helt fantastisk”, siger Trine Allesch Buchmann.

Som forventet var det en søn, der kom ud i verden, og han vejede 3680 gram og målte 51 centimeter ved fødslen. Navnet skal være Lukas, og inden længe skal han med hjem til sin far og storebror i Gevninge.

Glade og positive
Trine Allesch Buchmann kommer imidlertid til at huske positivt tilbage på denne fødselsoplevelse.
”Lige da jeg ankom, råbte én af jordemødrene ’tillykke med fødselsdagen!’ Personalet her er så glade og positive, og når de har sådan en indstilling, kan det kun blive godt”, siger hun.

Deltag i debatten
Del.