Hjemmesejr

0

Victor betyder som bekendt ’sejrherre’ – og det blev en komfortabel hjemmesejr, eftersom lillebroren i familien Munk Vonsild kom til verden ved en hjemmefødsel i Smedegade søndag den 6. august kl. 12:43. Også storebror Anton meldte i sin tid sin ankomst ved en hjemmefødsel – og det på trods af, at faren egentlig ikke er meget for ’alternative’ løsninger.

Slut med skepsis

“Jeg var skeptisk til at starte med, men blev overbevist efter den første fødsel. Så her anden gang var jeg helt med på det”, siger Nicolai Munk Vonsild, der inden fødslen havde gjort karret klar.

Julie fødte i løbet af fire timer, og lille Victor begyndte således sin nye tilværelse under vand. Siden er han for længst kommet op for at trække vores fælles vejr, og han tager indtil videre 3950 gram og 53 centimeter af pladsen i Roskilde. Lige som sin mand sætter moren stor pris på ikke at skulle ud ad døren inden og efter fødslen.

Egne præmisser

“Det giver en dejlig ro, og man kan gøre det på sine egne præmisser; man har en erfaren jordemoder, som er et skridt foran hele tiden – og så skulle vi ikke hjem fra hospitalet bagefter. Det er fantastisk”, siger Julie Munk Vonsild.

Også hendes mand er for længst en overbevist tilhænger af hjemmefødsler.

“Jordemoder Stine Thirslund blev her tre timer efter fødslen for at følge op. Så kom hun dagen efter, og hun har også været her i dag. På den måde er det rigtig trygt”, siger Nicolai Munk Vonsild.

Deltag i debatten
Del.