Hjemme i Svogerslev

0

Katrine og Mikkel Schelbli var omkring fødegangen på hospitalet, da de fik døtrene Luna og Mynte på nu henholdsvis seks og tre år. Men denne gang skulle det være anderledes.

“Vi hørte om Hjemmefødselsordningen i forbindelse med min graviditet, for på det tidspunkt kendte jeg slet ikke til muligheden. Vi tænkte, at fødsler hører til på et sygehus. Men da jeg læste om det, blev jeg ret betaget af tanken om at føde i mit eget hjem”, fortæller Katrine Schelbli.

Helt ukompliceret

Så sovesofaen på kontoret blev gjort klar på Rævehøjen i Svogerslev, da den gravide vågnede kl. 6 om morgenen den 8. november med begyndende veer. Jordemoderen kom kl. 8:30, og kl. 13:10 var datteren Saga en 3040 gram tung og 49 centimeter lang realitet.

“En time senere kunne man ikke se, at der var foregået en fødsel. Det var helt ukompliceret, og jeg ved jo også efterhånden, hvad en fødsel er, så jeg tog det meget roligt”, siger moren, der dog fik lidt naturlig smertelindring i badekarret undervejs.

Fars rolle

“Det var så rart, at vi bare kunne blive her. Min mand har også haft svært ved at finde sin rolle ved mine andre fødsler på hospitalet. Denne gang følte han sig ikke malplaceret, men kunne varme håndklæder og lave kaffe til jordemoderen”, siger Katrine Schelbli.

Deltag i debatten
Del.