Hjemme bedst

0

Første fødsel gik så stærkt, at Rikke Harpsøe nær havde født i elevatoren. Det ville hun ikke risikere anden gang, så Lui blev født hjemme.

Det varede halvanden time fra vandet gik, til Rikke Harpsøe holdt Liv i sine arme. Det var på Rigshospitalet i København. Siden er hun flyttet til Roskilde med mand og barn, og parret var enige om, at deres næste barn skulle fødes hjemme.

“Vi ville gerne have ro på og ikke stresse over noget. Og det var en rigtig god oplevelse”, fortæller moren, der også fødte hurtigt i anden omgang.

Op igen

Lui kom til verden hjemme på Store Møllevænget tirsdag den 4. april kl. 17:11 efter bare en time og 40 minutters fødsel. Imidlertid lå han til at komme ud med ansigtet først, så jordemoder Jette Tonning måtte skubbe ham op igen.

“Jeg skulle så op at stå og gå lidt rundt, og så faldt han ned på den rigtige måde”, fortæller Rikke Harpsøe, der kort efter kunne føde sin søn, der vejede 3725 gram og målte 53 centimeter ved fødslen.

Ønskescenarie

Efter fødslen ryddede jordemoderen op, mens den nybagte far, Thomas Lange Olesen, sørgede for kaffe og kage i køkkenet.

“Så sad vi sammen i ro og mag og talte fødslen igennem, mens solen skinnede ind gennem vinduerne. Det var et ønskescenarie”, siger moren, der bagefter kunne kravle op i sin egen seng med mand og søn.

“Det er rent overskud hele vejen igennem. Man skal ikke flytte stue, og man skal ikke ud at køre. Jordemoderen kommer med masser af overskud, og det giver os overskud”, siger faren.

Deltag i debatten
Del.