Havfruen i Himmelev

0

 

“Du ligner en havfrue, mor!” sagde toårige Selma, da hendes mor havde sænket sig ned i det oppustelige badekar i stuen på Svanevej i Himmelev.

Efter to fødsler på hospitalet havde Annika og Asge Nordkamp denne gang besluttet sig for en hjemmefødsel, og den resulterede i familiens første søn onsdag den 23. august kl. 8 om morgenen.

Fra første række

“En baby med deller” noterede jordemoder Stine Thirslund i journalen, for den velnærede Magne kom til verden med en kampvægt på 4500 gram fordelt på 52 centimeter. Mormor var hidkaldt til at tage sig af de to storesøstre Carla og Selma, mens kampen stod på i løbet af natten, og begge søstre kunne følge med over bassinkanten.

“Carla blev lidt forskrækket, men Selma tog det i stiv arm. Hun sad på armen af mormor, mens mormor tog billeder”, fortæller Annika Nordkamp.

Boller og kaffe

Undervejs bagte mormor boller og lavede kaffe, mens Asge Nordkamp løbende fik tildelt opgaver af jordemoderen, som han skulle udføre.

“På hospitalet kan man som mand bare holde lidt i hånden, men her er du en del af fødslen, og du skal sørge for, at det hele spiller. Det, synes jeg, var en fed oplevelse”, siger faren – og moren til hans tre børn er helt enig i, at hjemmefødslen kan noget andet end den traditionelle hospitalsfødsel.

“Her var bare en summen af den hjemlige stemning omkring mig med snak, boller, der blev bagt, og unger, der legede – det var så dejligt, og det gjorde en kæmpe forskel”, siger Annika Nordkamp.

Deltag i debatten
Del.