Født på mors fødselsdag

0

“Vi var ude at handle, og jeg prøvede at fortrænge, at der skete noget – for det ville være lidt ærgerligt, hvis hun skulle dele fødselsdag med sin mor”, fortæller Melisa Søndergaard hjemme i køkkenet i Viby.

Fælles fødselsdag

Men sådan blev det. Isa blev født i badekarret hjemme på Valorevej torsdag den 7. november kl. 18:23 efter få timers arbejde – og det var netop på Melisas egen fødselsdag. Aske og Melisa Søndergaard, der i forvejen har sønnerne Viktor og Hjalte, fik således suppleret børneflokken med en datter, der målte 52 centimeter og vejede 3580 gram ved fødslen.

Vores oplevelse

Dette var Melisas anden hjemmefødsel, og ifølge moren, der selv arbejder som jordemoder, er det et naturligt og oplagt valg.

“Fødsel er helt normalt, og man hører ikke til på et sygehus. Det er bedre at klare det hjemme i sit eget miljø og sine egne bakterier. Og så er meget mere vores oplevelse”, siger hun.

Også Aske Søndergaard ser kun fordele ved ordningen.

“Man har jordemoderen hele tiden. Hun er kun på os, og hun skal ikke ind på nabostuen. Når det er overstået, skal vi ikke pakke sammen og ud ad døren. Der er meget mere ro på”, siger han.

Deltag i debatten
Del.