Adam af Ringparken

0

”I forhold til hvor bange jeg var for at føde, synes jeg, det var en megafed oplevelse”, siger Michelle Martlev, der nu kan kalde sig mor til en søn på 3725 gram og 53 centimeter efter en hjemmefødsel i lejligheden i Ringparken tirsdag den 22. august.

De unge forældre kendte ikke på forhånd kønnet på deres første barn, men de havde naturligvis diskuteret mulige drengenavne.

”Vi er enige om, at han skal hedde Adam”, siger Martin Eliasen.

Vand i karret
Veerne startede så småt lige over midnat, hvorefter de ventende forældre kontaktede jordemoderen og Michelles søster, der begge ankom ved 4-tiden om natten. Imidlertid måtte de vente endnu nogle timer, da Michelle endnu ikke var tilstrækkeligt åben.

Tidligt på morgenen ringede de atter til jordemoder Jette Fischer, og Martin Eliasen kom vand i karret, og den egentlige fødsel gik i gang cirka 8:30. Knap to timer senere, kl. 10:17, var Adam ude i verden, og den oprindeligt så angste førstegangsfødende kan se tilbage på en dejlig oplevelse.

Lunt og overskueligt
”Det fungerede rigtig godt. Det var rart at kunne rende nøgen rundt i sit eget hus, og så var det dejligt lunt og overskueligt at føde i vand. Selv om vi meldte os sent til Hjemmefødselsordningen, er vi blevet hørt og har følt os virkelig trygge hele vejen igennem som førstegangsfødende”, siger Michelle Martlev.

Deltag i debatten
Del.