Sagafjords nye kok har menuen klar

0

Det sejlende køkken får Roskildedrengen Allan Jensen ved roret, når den nye sæson skydes i gang 14. april.

”Det var et spændende tilbud, og jeg kunne gode lide Niels Parsners (Sagafjords direktør red.) og Winnies Liljeborgs (Sagafjords ejer) idéer til, hvordan skibet skal fungere”, svarer Allan Jensen på spørgsmålet om, hvorfor han sagde ja tak til jobbet som kok på restaurantskibet Sagafjord, hvor han i sidste uge havde første officielle arbejdsdag.

Allan Jensen er ny kok på restaurantskibet Sagafjord, der tager hul på den nye sæson lørdag den 14. april.

Trods den korte tid som tovholder i køkkenet, der i de seneste to år har været forpagtet til den Københavnske restaurantkæde Cofoco, har Allan Jensen allerede nu menuen klar til sæsonpræmieren lørdag den 14. april.

”Det bliver ny dansk fjordmad, hvor vi bruger danske kvalitetsråvarer, der egner sig til at blive serveret på et skib”, lyder den 50-årige koks overordnede gastronomiske ambition for kabyssen.

”Spændende udfordring”
Mere konkret vil sommerens menu på Sagafjord blandt andet bestå af sild med rygeostcreme, dansk jomfruhummer, unghane i en helt særlig Sagafjord sauce samt dansk kødkvæg, for blot at gøre et par enkelte nedslag i spisekortet, der også vil byde på en veganerhovedret.

”Det bliver spændende at lave mad på et skib. Det giver også nogle udfordringer i forhold til logistik og tankegang, men det tager jeg som en positiv udfordring”, fortæller Allan Jensen forventningsfuldt.
Manden bag den gastronomiske masterplan har en lang lokal karriere bag sig, senest med to år i spidsen for Roskilde Golfklubs restaurant. I løbet af sin 31-årige karriere har Allan Jensen desuden stået bag kødgryderne i blandt andet Odd Fellow Palæet og Roskilde Rådhus’ kantine.

”Jeg stod i lære på Svogerslev Kro og har altid arbejdet i Roskilde med undtagelse af en enkelt afstikker til Richters Gæstgivergård i Køge”, fortæller han.

Deltag i debatten
Del.