Roskilde-forfatter klar med ny roman

0

Den roskildensiske forfatter Pernille Juhl har netop udsendt bogen ’Det usagte’, der fortæller historien om Ingrid, som vokser op i efterkrigstidens Danmark. Romanen er en handlingsmættet familiekrønike, som beskriver et stykke spændende Danmarkshistorie i ’50’erne og 60’erne. Vi oplever familiens menneskelige og sårbare sider set gennem datteren Ingrids øjne i det den unge kvinde gradvist optrævler familiehistorien.

’Det usagte’ er en stærk og bevægende fortælling om mennesker, som formår at udvikle og kæmpe sig ud af hverdagens fastlåste mønstre.

Pernille Juhl, der bor i Veddelev, har specialiseret sig i historiske romaner om Sønderjylland. Som det har været tilfældet i hendes tidligere romaner, er hun stærkt inspireret af virkelige hændelser og har stor fokus på at levendegøre sit persongalleri.

“Jeg er meget optaget af ikke alene at tegne et så realistisk billede som muligt af tiden, romanen foregår i, men også af de menneskelige reaktioner og de dilemmaer mine hovedpersoner befinder sig i”, fortæller forfatteren, der står bag romanerne ’Når solen står højest’, ’Efter mørke’, ’Frihed og ære’. Sidstnævnte er netop nu ved at blive oversat til tysk og forventes på gaden kort før jul i år.

Deltag i debatten
Del.