Kvalitetskøkkenernes førstedame fylder rundt

0

70-årsfødselsdagen kommer som et ”wake-up call”, men Dorthe Dietz har foreløbigt ingen planer om at lægge arbejdslivet i skuffen.

Til daglig er Dorthe Dietz vant til at få flader og vinkler til at gå op i en højere enhed, men mandag den 2. juli er det hendes egen tur til at mærke, hvordan det føles at runde et af tilværelsens skarpere hjørner.

”Det er et wake-up call at blive 70. Alene det at du sagde det, fik mig til at tænke hold da op. Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke føler mig som en 70-årig. Jeg er stadig er glad når jeg står op om morgenen og tager på arbejde, så det bliver jeg ved med indtil videre”, lyder den fra den kommende fødselar og mangeårige indehaver af Køkkenbutikken på Holbækvej.

Reception på trapperne

Brat opvågning eller ej, så skal den runde dag naturligvis fejres, og derfor inviteres kunder, samarbejdspartnere samt venner og familie til reception i Køkkenbutikken den 2. juli fra klokken 15-18. ROMUS, Roskilde Museums restaurant, leverer del af traktementet, mens Helle Rimmer, kendt fra Den Store Bagedyst, ligeledes lægger vejen forbi fødselsdagen for at forkæle gæsternes søde tand, og samtidig give prøver på sin kulinariske kunnen.

”Jeg er har valgt at invitere hende (Helle Rimmer, red.), fordi jeg er vant til at holde events i løbet af året, hvor mad er omdrejningspunktet. Det er en god måde at fortælle folk, hvad de kan opnå, hvis de køber de rigtige maskiner”, forklarer indehaveren.

32 år med køkkener

Arbejdet med at vejlede kunderne om alt fra ovne til bordplader og greb  begyndte i et mindre butikslokale i Sankt Ols Gade for 32 år siden. 

Forinden havde Dorthe Dietz gennemført en økonomisk uddannelse, men måtte hurtigt indse, at lysten til at forløse roskildensernes køkkendrømme overskyggede tal og regneark.

Det førte til åbningen af Køkkenbutikken, der i dag råder over 1000 kvadratmeter et stenkast fra Roskilde Kongrescenter og har specialiseret sig i kvalitetskøkkener af mærkerne Designa og Multiform. 

”Jeg hører til de autodidakte. Det var en lyst og en interesse, der fik mig til at åbne butikken dengang. Det kick man får, når der ligger et stykke hvidt papir foran en, og man skal finde ud af, hvordan det bliver godt, så kunden bliver tilfreds”, forklarer indehaveren.

Deltag i debatten
Del.