Ildsjæl bliver viceforstander på Roskilde Festival Højskole

0

Roskilde Festival Højskole har ansat den 37-årige idéhistoriker, konsulent og tidligere højskolelærer Jonas Møller som skolens viceforstander.

På trods af sin forholdsvis unge alder har den kommende viceforstander allerede 15 års erfaring med højskole i teori og praksis. Først som højskoleelev, siden som idéhistoriker og højskolelærer og senest som specialkonsulent i højskoleforeningen og medforfatter til bogen Højskolepædagogik – en fortælling om livsoplysning i praksis.

Forpligtende frirum
Jonas Møller får som viceforstander ansvaret for det pædagogiske personale, og skal som en af sine første opgaver sammen med skolens forstander sætte holdet af højskolelærere, der tager imod højskolens første elevhold den 6. januar 2019. En stor opgave, der ikke mindst kræver indsigt i skoleformens grundlæggende idé og et menneskeligt gehør.

Forstander Jesper Øland udtaler:
”Jonas Møller brænder for eleverne og for at udvikle et forpligtende frirum for faglighed og fællesskab, der opstår i højskolens eksamensfrie læringsrum. Han er en dygtig formidler og formår med sin pædagogiske erfaring og indsigt i højskolens idé og praksis at engagere folk omkring sig. Det har han blandt andet bevist som en af hovedkræfterne bag Højskolepædagogisk Uddannelse. Vi er utrolig glade for at få Jonas med ombord i en tid, hvor vi skal omsætte idéen og visionen bag festivalhøjskolen til højskolepraksis og til en hverdag sammen med eleverne.”

Intens selvforglemmelse
Den nye viceforstander er som tidligere festivalfrivillig og mangeårig fast gæst på Roskilde Festival meget bevidst om det store potentiale, der befinder sig mellem den kulturelle manifestation Roskilde Festival og den dannende og samfundsengagerende højskole.

”Højskole og festival kan, når det er bedst, vise os en måde at lære, leve og finde sammen på, der ikke er præget af vanetænkning og selvoptagethed, men intense øjeblikke af fordybelse og selvforglemmelse. Den vanskelige kunst og vigtige opgave består derefter i, at fællesskabet og de fede oplevelser ikke reduceres og isoleres til de måneder et højskoleophold og de dage en festival varer, men lever videre og rækker ud i det samfund og den verden, højskolen og festivalen er en del af”, siger Jonas Møller.Jonas Møller tiltræder jobbet som viceforstander på Roskilde Festival Højskole den 7. maj.

Deltag i debatten
Del.