NAVNE

Navne

Ny butikschef i Friluftsland

Selvom Allan Svare Nielsen først officielt tiltræder i Friluftsland Roskilde torsdag den 1. marts, kan du allerede nu møde den kommende butikschef i forretningen i Karen Olsdatter Stræde.

Navne

Gørtleren runder 75 år

En af landets få aktive gørtlere runder 75 år søndag den 18. februar. Der er naturligvis tale om Jens Murillo, som fortsat restaurerer alt i kobber og messing på værkstedet i Strandgade på Sct. Jørgensbjerg.

Navne

Alm. Brand i Roskilde udvider

Tre nye ansigter er de seneste måneder blevet ansat i Alm. Brand i Støden 6-8 i Roskilde. Filialdirektør Murat Ünsal glæder sig over, at han nu har flere dygtige rådgivere på sit team i en travl tid.

Navne

Milos-Psykolog vender hjem

Roskilde får igen glæde af autoriseret psykolog, Flemming Rasmussen, som den 1. februar på ny starter op hos Milos-Psykologerne i Ringstedgade. Flemming Rasmussen er kendt af roskildegenserne fra sit arbejde i Milos i 2011 og 2012.

Navne

Æresmedlem efter 45 år i bilbranchen

Den 72-årige bilforhandler Benny Bøgh Jensen fra Skoda Roskilde startede som selvstændig i 1970, men har på sine ældre dage overgivet forretningen til sine sønner. Dog går han stadig til hånde efter behov på Københavnsvej.

Navne

Ny korleder for Roskilde Domkirkes Drengekor

Den 17. januar 2018 overtager Egil Kolind posten som korleder for Roskilde Domkirkes Drengekor efter Torsten Nielsen, der satte et flot punktum for sin tid i Roskilde med Drenge- og Domkorets meget vellykkede opførelse af Messias.

Navne

Barberen i Bredgade

“Nu er det officielt, og det skal fejres”, siger Charlie Nielsen, der nu er ’herre’ i eget hus under navnet Barberen i Bredgade.

Navne

Nye udlærte og nye ansatte

På Restaurant Vigen i Veddelev er der en udskiftning i gang i køkkenet. Simone Engelbrekt er netop udlært i januar og til marts følger om alt går vel Mads Dieckmann.

Navne

Holdet er sat

Byggeriet af Region Hovedstadens nye retspsykiatri ved Sankt Hans bliver påbegyndt til april og forventes klar til indflytning primo 2021.

Navne

Rollerne er byttet om

Indtil for nylig lejede frisør Rikke Bartels sig ind hos Winnie Sølvberg i Frisør Capelli i Bredgade i Roskilde. Men siden den 1. december er rollerne byttet om, idet Rikke Bartels nu har åbnet salon rundt om hjørnet i Kornerups Vænge 3b.

Navne

Mindeord til Peter Cykelsmed Nielsen

Det er med stor sorg og raket fart, at vi har mistet ham. Peter Nielsen kom til Roskilde med sin far og mor fra Næstved omkring 1945, da bliver faderen førstemand i cykelbutikken i Blågårdsstræde. 1973 dør Erik Nielsen Peters far en tidlig død, og Peter, som ellers er udlært elektriker hos Julius Pedersen i Roskilde, køber og overtager sin fars butik, hvor hans moder hjælper ham de første år.

Navne

Behandler voksne børn af misbrugere

Det kan være svært at slippe den angst og det følelseskaos, der følger med eller har været forbundet med livet tæt på en alkoholiker. Oplevelser og erindringer om alkoholens negative påvirkning kan totalt ødelægge julestemningen eller lysten til at holde jul og julearrangementer.

Navne

30 års jubilæum og medlemsoptagelse hos Gundsø Rotary Klub

Tilbage i oktober 1987 blev Gundsø Rotary Klub stiftet af lokale forretningsmænd, og dermed kan lokalafdelingen af det verdensomspændende erhvervsnetværk i år fejre 30-års jubilæum. Det blev for nylig markeret med en stor fest på Hotel Søfryd, hvor både medlemmerne og deres ægtefæller nød en god aften sammen.

Navne

Nyt formandssmykke

Den lokale guldsmed Vivi Nielsen Hansen fra Guldsmedene i Roskilde har specialdesignet Zonta Roskildes første formandssmykke, og opgaven var at skabe et smykke, der symboliserer Zonta og det, organisationen står for.

Navne

Fra jura til røverhistorier

Ungdomsromanen Røverhistorier fra Roskilde er den litterære debut for Helga Waage, som du kan møde mandag den 11. december fra kl. 16 i Bog og Idé på Stændertorvet i Roskilde, hvor hun signerer sit værk.

Navne

En sundere hverdag

“Vil gerne være med til at øge fokus på sundhed og bidrage til at forebygge livsstilssygdomme. Træning skal være sjovt, og vi vil skabe glæde og motivation omkring træning, så man bliver ved resten af livet”, siger Julie Petersen, der sammen med kæresten Kasper Vilster står bag Pulskompagniet, som de stiftede i oktober i år.

Navne

“Man skal gå efter bolden”

Byrådets ordensbetjent Annie Larsen runder 70 år fredag den 24. november, og det bliver markeret med en reception på Pipers Hus i Byparken samme dag kl. 14:30-16:30.

Navne

Nye brødre i Kong Hroar

Odd Fellow Logen Kong Hroar har optaget to nye brødre, Kim Gerhard Holm fra Ishøj og Lasse Sven Engmann fra Snoldelev.

Navne

Skjoldby og Co har fået mere plads

Skjoldby & Co er flyttet, efter de sidste års vækst førte til pladsmangel i lokalerne på Musicon. Aktuelt er virksomheden, der lever af online markedsføring, oppe på otte medarbejdere, der nu kan brede sig på de 460 kvm.

Navne

Spar Nord er ny sponsor i Roskilde Roklub

“Det er en traditionsrig og stærk forening i byen, som både har bredde og elite. Uden bredde er der ingen elite – og det er vigtigt for os, for vi er bank for alle”, siger direktør i Spar Nord Kasper Bæk, der blandt andet har været med til at finansiere det nye motionsrum for klubbens over 500 medlemmer.

Navne

Roskilde Grundejerforening får ny formand

“Ejendomsudlejningsbranchen er ikke særlig synlig i Roskilde. Det vil jeg gerne være med til at gøre noget ved”, siger advokat Cecilie Mieth fra Retsadvokaterne. Hun er for nylig blevet valgt til formand for udlejernes og administratorernes lokale interesseorganisation, Roskilde Grundejerforening.

Navne

Nye ansigter hos Lindskov Communication

Cand.ling.merc. Carina Høedt, 29 år, er startet som kommunikationskonsulent i en projektansættelse hos Lindskov Communication. Carina Høedt er uddannet fra CBS i international virksomhedskommunikation.

Navne

Udmærkelse i Roskilde Syd Rotary Klub

Johannes Østergaard, Jørgen Herholdt fra Roskilde Syd Rotary Klub fik udmærkelsen med safir af den uddelende præsident Frede Planck for deres helt ekstraordinære indsats ved planlægningen og gennemførelsen af klubbens seneste Short Term Camps.

Navne

Ny formand for Zonta Roskilde

Birgit Lenhard Hansen har afløst Anne Kühnell som formand for Zonta Roskilde. For den nye formand handler det om ordentlighed og retfærdighed, ikke kun i Zonta, men også i samfundet.

Navne

Eva Sørensen får Danske Banks forskerpris

Danske Banks afdeling i Roskilde har doneret en pris på 25.000 kr. til en forsker fra Roskilde Universitet, som har udmærket sig inden for sit forskningsfelt innovation i offentlige og private virksomheder.