NAVNE

Navne

Jørgen Nielsen fylder 90 år

Jørgen Nielsen er født på Bognæsgården og blev uddannet som landmand hos sin far, forpagter Nielsen på gården. Senere drev han sammen med faderen og en bror, udover gården, flere større forpagtninger

Navne

Erfaren bilforhandler fejret

Fredag eftermiddag inviterede Preben Mortensen Biler på Darupvang i Roskilde til reception for at fejre den mangeårige indehavers 45 års jubilæum og 70 års fødselsdag.

Navne

Glad og ydmyg

“Jeg fik et helt chok”, fortæller Signe Faurholdt, der åbnede sin bugnende grønthandel, Persillepigen, torsdag den 15. februar. Fra den tidligere morgenstund vrimlede det ind med nysgerrige kunder i den indbydende butik på Stændertorvet, og det har holdt ved lige siden.

Navne

Ny butikschef i Friluftsland

Selvom Allan Svare Nielsen først officielt tiltræder i Friluftsland Roskilde torsdag den 1. marts, kan du allerede nu møde den kommende butikschef i forretningen i Karen Olsdatter Stræde.

Navne

Gørtleren runder 75 år

En af landets få aktive gørtlere runder 75 år søndag den 18. februar. Der er naturligvis tale om Jens Murillo, som fortsat restaurerer alt i kobber og messing på værkstedet i Strandgade på Sct. Jørgensbjerg.

Navne

Alm. Brand i Roskilde udvider

Tre nye ansigter er de seneste måneder blevet ansat i Alm. Brand i Støden 6-8 i Roskilde. Filialdirektør Murat Ünsal glæder sig over, at han nu har flere dygtige rådgivere på sit team i en travl tid.

Navne

Milos-Psykolog vender hjem

Roskilde får igen glæde af autoriseret psykolog, Flemming Rasmussen, som den 1. februar på ny starter op hos Milos-Psykologerne i Ringstedgade. Flemming Rasmussen er kendt af roskildegenserne fra sit arbejde i Milos i 2011 og 2012.

Navne

Æresmedlem efter 45 år i bilbranchen

Den 72-årige bilforhandler Benny Bøgh Jensen fra Skoda Roskilde startede som selvstændig i 1970, men har på sine ældre dage overgivet forretningen til sine sønner. Dog går han stadig til hånde efter behov på Københavnsvej.

Navne

Ny korleder for Roskilde Domkirkes Drengekor

Den 17. januar 2018 overtager Egil Kolind posten som korleder for Roskilde Domkirkes Drengekor efter Torsten Nielsen, der satte et flot punktum for sin tid i Roskilde med Drenge- og Domkorets meget vellykkede opførelse af Messias.

Navne

Barberen i Bredgade

“Nu er det officielt, og det skal fejres”, siger Charlie Nielsen, der nu er ’herre’ i eget hus under navnet Barberen i Bredgade.

Navne

Nye udlærte og nye ansatte

På Restaurant Vigen i Veddelev er der en udskiftning i gang i køkkenet. Simone Engelbrekt er netop udlært i januar og til marts følger om alt går vel Mads Dieckmann.

Navne

Holdet er sat

Byggeriet af Region Hovedstadens nye retspsykiatri ved Sankt Hans bliver påbegyndt til april og forventes klar til indflytning primo 2021.

Navne

Rollerne er byttet om

Indtil for nylig lejede frisør Rikke Bartels sig ind hos Winnie Sølvberg i Frisør Capelli i Bredgade i Roskilde. Men siden den 1. december er rollerne byttet om, idet Rikke Bartels nu har åbnet salon rundt om hjørnet i Kornerups Vænge 3b.

Navne

Mindeord til Peter Cykelsmed Nielsen

Det er med stor sorg og raket fart, at vi har mistet ham. Peter Nielsen kom til Roskilde med sin far og mor fra Næstved omkring 1945, da bliver faderen førstemand i cykelbutikken i Blågårdsstræde. 1973 dør Erik Nielsen Peters far en tidlig død, og Peter, som ellers er udlært elektriker hos Julius Pedersen i Roskilde, køber og overtager sin fars butik, hvor hans moder hjælper ham de første år.

Navne

Behandler voksne børn af misbrugere

Det kan være svært at slippe den angst og det følelseskaos, der følger med eller har været forbundet med livet tæt på en alkoholiker. Oplevelser og erindringer om alkoholens negative påvirkning kan totalt ødelægge julestemningen eller lysten til at holde jul og julearrangementer.