Tvind Skolerne i Boserup

0

Af: Lis Halkjær, medlem af Socialdemokratiet

Hvor kan der findes noget som ikke er lovligt i den måde der drives skole på?

Som bedstemor til tre drenge med forskellige diagnoser, kan jeg kun anbefale Roskilde Kommune at holde fast i et af de bedste tilbud, der findes i vores del af regionen. Det tilbud og den pædagogik der arbejdes efter, med anerkendelse som en af de ting der flytter børnene allermest, har vi ikke magen til nogen steder for netop de børn som går i skole der.

Vort ældste barnebarn af 3 brødre startede der i 7. klasse efter at have mødt flere forskellige tilbud som kun gav mere kaos. Han er i dag en meget velfungerende ung mand på 23 med fast arbejde og er meget vellidt for sin høflighed osv., hvor han kommer frem.

Nr. 2 i rækken kom heldigvis samme sted hen efter 2 forfejlede tilbud. Vi så en dreng der gemte sig i sin garderobe eller låste sig inde på toilettet på skolen, dybt ulykkelig ikke rummet af skolen og uden den mindste empatiske følelse.

I dag er han godt på vej til at ligne den storebror som er beskrevet før, han har udviklet den største omsorg for andre og stor indlevelse, samt vundet en masse tro på han kan. Og selvironien er i top.

Nr. 3 har gået der i et års tid. Hans udvikling er rundet af lærernes evner til at give tillid og ansvar og stadig masser af anerkendelse. Han har også fået troen på sig selv og lysten til at lære.

Det vil være et kæmpe tab for kommunens børn med særlige behov. Jeg kan ikke se, hvordan I overhovedet kan finde begrundelser for, der er noget ulovligt, i den måde der drives skole på.

Jeg tror den sidste tids avisskriverier er en elendig udmelding for både børn og forældre, som kun kan blive utrygge: Hvad sker der, er der et skoletilbud, hvad skal der ske.

I må få slået fast, at det her er et af de bedste muligheder for at få hele børn og unge ud i samfundet.

 

Deltag i debatten
Del.