Socialdemokraterne og hokus pokus

0

Så kom kommunens halvårs regnskab (2018) på banen sammen med en fremskrivning af hele 2018. Der er/var budgetteret med et minus på 47,7 mio, kr. men nu forventes der et MINUS på 167,5mio og det er selvom man har haft ejendomssalg på 260,5 mio. kr.

I ugerne op til halvårsregnskabet har man kunnet læse om besparelser på SBU (skole-børn og unge) området på mere end 100mio som allerede er indregnet i budgetforslaget for 2019. So far budgetteres der med et MINUS på 41,9 mio. kr. i 2019. I dag kan man så læse om lukning af flere SFO og børnehaver efter en analyse af ejendomsområdet.

Det er sjovt, alle områder, som for mindre end 1 år siden (faktisk nærmere 9 måneder siden) overhovedet ikke var på bordet og ikke ville komme på bordet ifølge Socialkammeraterne

Lidt info om SBU området, der budgetteres i 2019 med udgifter på 1,59 mia. kr. eller nøjagtig det samme, som man brugte på området i 2014. Det er vist det, man kalder for produktivitetsforbedringer og massive besparelser.

Samtidig med man vil spare på SBU området har flere lokale socialkammerater været ude og love penge til forskellige formål, selvom man samtidig har sagt, at man skal foretage besparelser.

Daniel Prehn vil bygge flere boliger som han finansierer ved at spare på børn og unge.

Claus Larsen vil anlægge og renovere kunstgræsbaner ved at spare på børn og unge.

Thomas Breddam vil anlægge en tunnel i Svogerslev til 7 mio, kr. nu der var reserveret 5 mio. kr. til formålet, man måtte forstå at de 5 mio. kr. ville kede sig, hvis man skulle vente nogle år med den tunnel. Hvad med at flytte de 5 mio. kr. til Børn og unge og ikke spare de manglende 2 mio. kr. på Børn og unge?

Og ikke mindst skal underskuddet på 41,9 mio. kr. findes ved at spare på børn og unge udover de 100 mio. kr. i besparelser på SBU området, der allerede er indarbejdet i budgettet.

Samtidig vil Joy hverken lukke skoler eller have delt ledelse på skoleområdet mens Jette Henning ikke vil lukke skoler.. Så nu har de damer smidt aben ud til skolebestyrelserne, som hver især har været indkalldt til en times møder med de damer og direktøren for SBU området.

Og så er der Jens Børsting, som synes det er urimeligt, at staten skærer 10 mio. kr. i beskæftigelsestilskuddet, når nu Socialkammeraterne har pralet med alle de nye job, der er skabt i Roskilde. Egentlig er det sjovt, at Børsting overhovedet er Socialkammerat, jeg tænker han passer bedre til et parti, der går ind for lavest mulig skat.

Af: Michael Philip Hansen

Samfundsdebattør

Syvskæppevej 7

4000 Roskilde

Deltag i debatten
Del.