En sammenhængende skovkile mellem Svogerslev og Roskilde

0

Roskilde kommune er bl.a. kendetegnet ved at have stærke uafhængige bysamfund og gode byområder med let adgang til natur og grønne områder.

Det er nogle af de ting, jeg sætter størst pris på ved at bo i Roskilde kommune, og det er nogle af de ting, vi skal værne om, når kommunen udvikler sig i fremtiden.

Derfor bakker vi også op om, at vi fastholder den grønne kile mellem den gamle landsby og resten af Veddelev, og at vi sammen med borgerne i finder plads til ældreboliger i andre dele af området.

I området vest for Roskilde by ud mod Svogerslev, har vi idag en god mulighed for at udbygge og udvikle de grønne områder og naturen. Vi skal holde fast i, ikke at udvide Roskilde by mere i den retning, men i stedet skal vi sikre, at vi bevarer Svogerslev som en selvstændig by med egen identitet og stærke fællesskaber.

Det giver samtidig mulighed for at skabe en forbindelse mellem Boserup Skov og Hyrdehøjskoven, så vi i endnu højere grad får et sammenhængende naturområde mellem Roskilde by og Svogerslev.

Mit ønske er derfor, at vi i den kommende byrådsperiode undersøger mulighederne for, at afslutte den grønne ring mellem Svogerslev og Roskilde vest med en sammenhængende grøn skovkile til gavn for borgerne og naturen.

Karim Friis Arfaoui, byrådsmedlem og politisk ordfører (S)

Deltag i debatten
Del.