Pas på vores gode SFO!

0

Prisen for at have sit barn i SFO er netop steget med 300 kroner om måneden. Det er en konsekvens af den budgetaftale, der blev lavet sidste år. En SFO-plads koster nu mere end en børnehaveplads! Forældrene oplever, at deres børn kommer fra en børnehave, hvor deres børn får mad og kan være i børnehave hele dagen til en SFO, hvor de kan være lidt om morgenen og max 3 timer om eftermiddagen – og samtidig skal de betale flere penge.

Vi risikerer nu, at mange forældre, især de forældre, som tjener mindst, vil vælge SFOen fra for deres børn. Det er rigtig uheldigt, for SFOen er vigtig i forhold til børnenes leg og i forhold til deres sociale relationer. Det kan også blive uheldigt for hele SFOens eksistensgrundlag. Færre børn giver færre penge – det giver færre pædagoger – det gør SFO tilbuddet ringere!

Da der var forhandlinger om dette års budget insisterede Enhedslisten på, at SFO taksten som minimum blev sat ned til den gamle takst, men der var ikke opbakning til fra de andre partier.

Vi stopper ikke der! Vi bliver ved med at presse på for at få de andre kaldt til fornuft. Vi skal holde fast i SFOen som et vigtigt, godt, samlende og aktivt fritidstilbud til børnene!

Anna Bondo Nielsen

Deltag i debatten
Del.