Jeg vil vælges – men ikke fordi jeg er kvinde

0

Den 26. september skrev Camilla Vilby-Mokvist, at vi skulle have flere kvinder i Roskilde Byråd. Det er sågar en mærkesag for hende. I løbet af oktober vil flere kvindelige kandidater være at finde på Stændertorvet, hvor de vil advokere for flere kvinder i byrådet. Det skal de have lov til – jeg deltager bare ikke.

Problemet med fordelingen i Byrådet skyldes ikke, at færre borgere stemmer på kvinder. Det skyldes, at færre kvinder stiller op. På samme måde er der flere offentligt ansatte i byrådet, fordi flere offentligt ansatte stiller op. Den ulige fordeling er opstået grundet hvem som stiller op, og ikke hvem som får stemmer.

Jeg vil ikke vælges, fordi at jeg er kvinde, ligesom jeg ikke vil vælges, fordi jeg er ung. Jeg vil vælges af borgere, som er enige i at vi skal styrke civilsamfundet, styrke erhvervslivet og have fokus på kernevelfærd i stedet for at bruge penge på alt muligt, som intet har med velfærd at gøre. Det er derfor, jeg vil vælges. Mine holdninger er vigtigere end mit køn, og jeg vil heller ikke påstå, at jeg de unge i Roskilde Kommunes stemme – så mange unge stemmer trods alt ikke konservativ. Desværre.

Jeg står inde for mine holdninger, og selvfølgelig er jeg ung og kvinde, men først og fremmest er jeg konservativ. Stem på den kandidat, som du er mest enig med den 21. november, så vi får det mest repræsentative byråd. Måske ikke demografisk, men holdningsmæssigt – og det er trods alt det, som tæller.

Emma Skovgaard Jørgensen

Deltag i debatten
Del.